Show simple item record

dc.contributor.authorErgun, Muharrem
dc.contributor.authorAkkaya, Ozden
dc.contributor.authorErgun, Nazan
dc.date.accessioned2016-02-11T14:09:41Z
dc.date.available2016-02-11T14:09:41Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/784
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı bazı orta mevsim sofralık üzüm çeşitlerinin taze kesilmiş ürünler olarak değerlendirilebilirliğinin ve taze kesme işleminin bu üzümler üzerine olumsuz etkilerinin araştırılmasıdır. Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Enstitüsü üzüm bağından elde edilen toplam 13 çeşit ve 4 tip bu çalışmada kullanılmıştır. Üzüm taneleri saplarından ayrıldıktan sonra 10 gün süre ile 4 ºC’de PEP (polietilen propilen) kaplar içerisine bekletilmiştir. Kalite kayıpları kusur olarak, ağırlık kaybı, toplam suda çözünür kuru madde, pH ve titre edilebilir asit miktarlarındaki değişmeler depolama süresince kayıt edilmiştir. Sap çukurundaki kararma en büyük kusur olarak bulunmuş ve bunu sap çukurundaki çökme, hem sap çukurundaki hem de tane yüzeyindeki çürüme ve çatlama takip etmiştir. İri taneli ‘Big Perlon’, ‘Hatun Parmağı’ ve ‘Ribol’ sofralık üzüm çeşitleri, 17 çeşit ve tip içerisinde taze kesme işlemine uygun bulunmuştur.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.subjectÜzüm, taze kesilmiş, raf ömrü, Big Perlon, Hatun Parmağı, Riboltr_TR
dc.titleSofralık Üzümlerin Taze Kesilmiş Ürünler Olarak Değerlendirilebilirliğtr_TR
dc.typeOthertr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record