Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorŞengül, Ahmet Yusuf
dc.contributor.authorDaş, Aydın
dc.contributor.authorKarakaya, Ersin
dc.contributor.authorKayaokay, Adil
dc.date.accessioned2015-01-21T12:59:41Z
dc.date.available2015-01-21T12:59:41Z
dc.date.issued2015-01-16
dc.identifier.urihttp://www.turkjans.com/year-2015-number-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/596
dc.description.abstractBu araştırma, bıldırcınların büyütme döneminde farklı yetiştirme sistemlerinde besi performansı ve karkas özelliklerinin karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın hayvan materyalini günlük yaşta 150 adet Japon bıldırcın civcivi oluşturmuştur. Çalışmada, 150 adet bıldırcın civcivi her grupta 75’er hayvan (1 kafes, 1 yer) ve her grupta kendi arasında 3 tekerrürlü olacak şekilde şansa bağlı olarak dağıtılmıştır. Çalışma 49 gün sürdürülmüştür. Araştırmada 7 haftalık dönem sonunda; kafes ve yer gruplarının ortalama canlı ağırlık değerleri sırasıyla; 188.5 ve 164.9 g; yem tüketimleri 820.4 g ve 855.9 g; yemden yararlanma oranları 4.3 ve 5.3; yaşama gücü değerleri % 96 ve % 94.7 ve karkas randımanları %70.5 ve %71.7 olarak saptanmıştır. Yapılan duyusal analizde lezzet ve genel beğeni düzeylerinde yer grubunun daha üstün olduğu belirlenmiştir (P<0.01). Sonuç olarak; bıldırcınları kafeste yetiştirmenin yerde yetiştirmeye göre daha avantajlı olduğu söylenebilir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherhttp://www.turkjans.com/year-2015-number-1tr_TR
dc.subjectBıldırcıntr_TR
dc.subjectyertr_TR
dc.subjectkafestr_TR
dc.subjectbesi performansıtr_TR
dc.subjectkarkas özellikleritr_TR
dc.titleThe comparison terms fattening performance and carcass characteristics of quail grown in cages and place systemstr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster