Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.date.accessioned2014-12-31T06:29:06Z
dc.date.available2014-12-31T06:29:06Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn2148-3647
dc.identifier.urihttp://www.turkjans.com/
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/12664
dc.description.abstractBu araştırma, Bingöl ili Merkez ilçesi Çiçekyayla köyüne ait bir meranın ot verimi ve otlatma kapasitesinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada; meranın yaş ot verimi ortalama 178.14 kg/da, kuru ot verimi ortalama 46.49 kg/da olarak tespit edilmiştir. Ağırlığa göre botanik kompozisyonda buğdaygillerin oranı %29.61, baklagillerin oranı %4.08, diğer familya bitkilerinin oranı ise %66.31 olarak elde edilmiştir. Mera kalite derecesi 2.59 ve mera durumu da zayıf olarak belirlenmiştir. Otlatma kapasitesi 1.24 BBHB olarak hesaplanmıştır. Meranın kuru otundaki ham protein oranı ortalama %16.08, ham protein verimi ise ortalama 7.33 kg/da olarak elde edilmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTurkish Journal of Agricultural and Natural Sciencestr_TR
dc.subjectMeratr_TR
dc.subjectOt Verimitr_TR
dc.subjectOtlatma Kapasitesitr_TR
dc.subjectBingöltr_TR
dc.titleBingöl ili merkez ilçesi Çiçekyayla Köyü merasının ot verimi ve otlatma kapasitesinin belirlenmesitr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster