Show simple item record

dc.contributor.advisorProf. Dr. İbrahim Y. ERDOĞANen_US
dc.contributor.authorBAYZ, Qumri Rahman
dc.date.accessioned2024-06-28T12:41:14Z
dc.date.available2024-06-28T12:41:14Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5674
dc.description.abstractABSTRACT: This thesis work depicts on synthetic examination of water treatment for batching and filling utilized of carbonated drinks. The point of the exploration is focus especially around advancement in water treatment processes and to see if there is a development in the way carbonated (delicate) drinks provided that this is true, to what degree. With the point of assessing completed item quality, in light of the fact that unsuitable water is essential in advancing nations. With a specific end goal to take care of the issue, water supplies were taken from the organization for delivering soda pops. The examples and strategies were dissected as a mix of physical-synthetic quality to recognize the tainting issues and recommend reasonable arrangements. All together the examination to be viable, a research was performed which recognized huge determinants for soda pop utilization. Additionally considering different concoction segments like pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn, SO4 have been investigated. The different strategies, procedures and apparatuses to accomplish economic improvement were explored and the philosophies to accomplish materials effectiveness were used keeping in mind the end goal to give suggestions to fathom the pro fluent issue at the soda.en_US
dc.description.abstractÖZET: Bu tez çalışması, karbonatlı içeceklerin harmanlanması ve doldurulması için su arıtımının sentetik olarak incelenmesi üzerinde durmaktadır. Araştırmanın amacı, özellikle su arıtma proseslerindeki ilerlemeye odaklanmak ve bu gerçekleştiği takdirde karbonatlı (yumuşak) içeceklerde bir gelişme olup olmadığını görmektir. Nihai ürün kalitesini değerlendirilmesi noktasında, uygun olmayan içme suyu gelişmekte olan ülkelerdeki başlıca sorunlardan biridir. Soruna dikkat çekmek için belirli bir nihai hedefle, su örnekleri gazlı içeceklerin dağıtımı için kuruluştan alındı. Örnekler ve stratejiler, bozulma sorunlarının farkına varmak ve makul çözüm önerileri getirmek için fiziksel-sentetik kaliteleri açısından analiz edildi. Tüm bunların birlikte uygulanabilir olması için gazlı içecek kullanımında çok büyük faktörler ortaya koyan bir araştırma yapıldı. Ayrıca pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn, SO4 gibi çeşitli bileşenler de dikkate alınarak incelenmiştir. Ekonomik iyileşmeyi gerçekleştirecek farklı stratejiler, yöntemler ve araçlar incelenmiş ve materyal etkinliğini gerçekleştirmeye yönelik tavsiyeler, sodada süregelen sorunları anlamaya yönelik önerilerle gelinen son noktayı akılda tutarak kullanılmıştır.en_US
dc.language.isoEnglishen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectH2O, Water Treatment, Carbonated Drinks, Automation (strategies).en_US
dc.subjectH2O, Su Arıtımı, Karbonatlı İçecekler, Otomatikleştirme (stratejiler).en_US
dc.titleChemical Analysis Of Treated Water Used For Batching And Filling Of Carbonated Drinksen_US
dc.title.alternativeKarbonatlı İçeceklerin Harmanlanması ve Doldurulması İçin Kullanılan Arıtılmış Suyun Kimyasal Analizien_US
dc.typeMaster's Thesisen_US
dc.contributor.departmentChemistryen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record