Show simple item record

dc.contributor.authorKarakaya, Ersin
dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.date.accessioned2014-12-02T06:49:46Z
dc.date.available2014-12-02T06:49:46Z
dc.date.issued2014-12-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/556
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı; tüketim üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri ile tüketicilerin satın alımına ve tüketimlerine etkisi olan zevk, tercih ve alışkanlıklarını incelemektir. Bingöl ili merkez ilçedeki hane halkının kanatlı eti tüketicilerinin gelir seviyesi, gıda harcamaları, karar alma ve satın alma süreçleri ele alınmıştır. Bu amaçla 384 aile ile anket yapılmıştır. Yapılan anket sayısı ana kitle oranlarına dayalı kümelendirilmemiş tek aşamalı basit tesadüfî olasılık örneklemesi ile belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; anket yapılan bireylerin %70’i tavuk eti tüketmeyi tercih ederken, %30’u kırmızı et tüketmeyi tercih ettiklerini belirtmişlerdir. Ankete katılan bireyler tavuk etini %89 oranında tanınmış marka ve ambalajlı olarak aldıklarını, %11 oranında ise markasız ve ambalajsız olarak aldıklarını belirtmişlerdir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherJournal of agricultural faculty of uludag universitytr_TR
dc.subjectTüketimtr_TR
dc.subjectTavuk etitr_TR
dc.subjectBingöltr_TR
dc.subjectAmbalajtr_TR
dc.titleBingöl ili merkez ilçesi hane halkının kanatlı eti tüketim tercihleritr_TR
dc.typeArticletr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record