Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDoç. Dr. Cemil AYDOĞANen_US
dc.contributor.authorKIRKAN, ERTUĞ
dc.date.accessioned2023-01-13T08:37:11Z
dc.date.available2023-01-13T08:37:11Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5354
dc.description.abstractÖZET Gıdalarda amino asit içeriğinin belirlenmesi, ilgili gıdanın kalitesi ve orijini bağlamında önemli bilgi vermektedir. Bu çalışmada balda amino asit analizi için yeni bir HILIC- HPLC-UV metodu geliştirilmiş ve valide edilmiştir. Geliştirilen metot LC-HRMS analizleri ve Dansil Klorid türevlendirme çalışmalarını içermektedir. 6 farklı bölgeden (Genç, Solhan, Kiğı, Karlıova, Bingöl Merkez, Yedisu) elde edilen bal numunelerindeki amino asit içeriği ilgili metot uygulanarak analiz edilmiştir. Yapılan çalışmada analizi yapılan balların L-Triptofan, L-Fenilalanin ve L-Tirozin miktarları tespit edilmiştir. Bazı L-Prolin ve L-Histidin gibi aromatik olmayan amino asitlerin türevlendirilmesi ve gerçek numunede analiz çalışmaları yapılmıştır.en_US
dc.description.abstractABSTRACT The determination of amino acid content in foods provides significant information about the quality and origin of relevant food. In this study, a novel method based on HILIC- HPLC-UV for the analysis of amino acids in honey was developed and validated. The method included the analysis of LC-HRMS and precolumn derivatization with dansyle chloride. 6 different honey samples from Bingöl province including (Genç, Solhan, Kiğı, Karlıova, Bingöl, Yedisu) were successfully analyzed using the developed HILIC method. L-Tryptophan, L-Phenylalanine and L-Tyrosine were determined. In addition, some non-aromatic amino acid derivatization studies including L-proline, L-histidine were also performed along with the analyses of them in real honey samples.en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjecttesten_US
dc.subjectHPLC, HILIC, prolin, bal, amino asit. xien_US
dc.subjecttest 2en_US
dc.subjectHPLC, HILIC, proline, honey, amino acid.en_US
dc.titleBİNGÖL ÇEVRESİNDE ÜRETİLEN BALLARIN AMİNO ASİT İÇERİĞİNİN HİDROFİLİK ETKİLEŞİM KROMATOGRAFİSİ TEKNİĞİ İLE BELİRLENMESİen_US
dc.title.alternativeTHE DETERMINATION OF AMINO ACID CONTENTS IN HONEY SAMPLES FROM BİNGOL PROVINCE BY USING HYDROPHILIC INTERACTION CHROMATOGRAPHY TECHNIQUEen_US
dc.typeMaster's Thesisen_US
dc.contributor.departmentChemistryen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster