Bazı triticale çeşit ve hatlarının ot verimleri ve ot kaliteleri üzerine araştırma
View/ Open
Date
2011-09-12Author
Kaplan, Mahmut
Kökten, Kağan
Akçura, Mevlüt
Bakoğlu, Adil
Kavurmacı, Zühal
Metadata
Show full item recordAbstract
Araştırma Bingöl koşullarında 2009-2010 yetiştirme sezonunda bir yıl süre ile üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Denemede l0 tritikale genotipi kullanılmıştır. Tritikale örnekleri süt olum-hamur olum döneminde biçilerek verimler belirlenmiş ve kimyasa| analiz|eri yapılmıştır. Araştırmada yeşil ot verimi, kuru ot verimi, ham protein oranı, protein verimi, ADF, NDF ve Kül özellikleri incelenmiştir.
Araştırma sonuçlarına göre; ham protein oranı0/o6.93-10.67, ADF oranı %31.73-
36.53,NDF oranı %40,07-49.27,ki}l oraruoh3,87-5.83, yeşil ot verimi 2272,50-3300.00
kglda, kuru ot veriıni 836.37-|364.70 kglda ve protein verimi 67,59- 4.15 kglda
arasında değişmiştir. Araştırma bulgularına göre; protein verimi yüksek olan Melez
2001 ve Mikham çeşitlerinin tarımı önerilmektedir.
Collections
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..