Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorKaplan, Mahmut
dc.contributor.authorÖzdemir, Selim
dc.contributor.authorArslan, Mustafa
dc.contributor.authorSeydoşoğlu, Seyithan
dc.date.accessioned2014-10-22T07:24:29Z
dc.date.available2014-10-22T07:24:29Z
dc.date.issued2014-10-19
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/425
dc.description.abstractBu çalışma, tescil edilmiş yaygın fiğ çeşitlerinin tanelerinin hayvan besleme yönünden farklılığını ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, 14 yaygın fiğ çeşidi tesadüf parselleri deneme desenine göre analiz edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre; asit deterjan selülozu (ADF) oranı %7.47-14.19 arasında, nötral deterjan selülozu (NDF) oranı %16.84-29.25 arasında, ham protein oranı %24.45-31.69 arasında, ham kül oranı %2.53-2.82 arasında, sindirilebilir kuru madde %77.84-83.08 arasında, kuru madde tüketimi %4.10- 7.13 arasında.ve nispi yem değeri 260.14-449.40 arasında değişmiştir. Araştırma sonucunda; ham protein içeriği yönünden Dicle çeşidi, yüksek ADF oranı yönünden Soner çeşidi, düşük NDF içeriği, yüksek*kuru madde tüketimi ve nispi yem değeri yönünden Alınoğlu çeşidi ön plana çıkmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTurkey 5th Seed Congress With International Participationtr_TR
dc.subjectYaygın fiğtr_TR
dc.subjectADFtr_TR
dc.subjectNDFtr_TR
dc.subjectham proteintr_TR
dc.subjectnispi besleme değeritr_TR
dc.titleYaygın fiğ (Vicia sativa L.) çeşitlerinin tohumlarının besleme değerleritr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster