Bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin tuzluluğa toleransının belirlenmesi
dc.contributor.author | Çaçan, Erdal | |
dc.contributor.author | Kökten, Kağan | |
dc.date.accessioned | 2014-10-22T07:15:28Z | |
dc.date.available | 2014-10-22T07:15:28Z | |
dc.date.issued | 2014-10-19 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11472/424 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma, bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin farklı tuz (NaCI) konsantrasyonlarına toleranslarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Materyal olarak Başbağ, Bilensoy-80, Elçi, Kayseri ve Savaş yonca çeşitleri kullanılmıştır. Araştırmada kontrol (0 mg/l) amaçlı olarak distile su ve dört farklı tuz konsantrasyonu (200 mg/l, 400 mg/l, 600 mg/l ve 800 mg/l) kullanılmıştır. Çalışmada 7 gün sonra çimlenme oranı (%), 14 gün sonra ise kök-sürgün uzunlukları (cm) ve kök-sürgün kuru ağırlıkları (gr) ile ilgili ölçümler yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde kullanılan tüm tuz konsantrasyonlarında Başbağ, Bilensoy-80, Elçi ve Kayseri çeşitlerinin tuza toleranslarının Savaş çeşidinden daha iyi olduğu belirlenmiştir. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Turkey 5th Seed Congress With International Participation | tr_TR |
dc.subject | Yonca | tr_TR |
dc.subject | çimlenme | tr_TR |
dc.subject | tuzluluk | tr_TR |
dc.subject | kök gelişimi | tr_TR |
dc.subject | sürgün gelişimi | tr_TR |
dc.title | Bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin tuzluluğa toleransının belirlenmesi | tr_TR |
dc.type | Presentation | tr_TR |
Bu öğenin dosyaları:
Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.
-
Tarla Bitkileri Bölümü [71]
Field Crops