Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.date.accessioned2014-10-16T07:04:32Z
dc.date.available2014-10-16T07:04:32Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/415
dc.description.abstractYurdumuzda doğal çayır ve meraların üretim kapasitelerinin düşmesi yamada diğer önemli yem kaynağı olan yem bitkileri tarımı da gelişmemiş, yetersiz bir düzeyde kalmıştır. Bugün için Tarman'ın, Hititler devrinden bu yana yetiştirildiğini bildirdiği, yonca, korunga, adi fiğ ve burçak gibi geleneksel yem bitkilerinin tarımı yapılmaktadır. Yem bitkileri ekim alam konusunda da güvenilir istatistikler bulunmamaktadır. İllere göre ekim alam, çok fazla değişiklikler göstermektedir. Yem bitkilerinin toplam ekim alam yıldan yıla genişleme eğilimi göstermekle birlikte, artış hızı oldukça yavaştır. Bu bitkiler içerisinde en geniş ekim alanına sahip olan fiğ ve yoncanın ekim alam düzenli olarak artmaktadır. Korunga ekim alanının dalgalanma göstermesine karşılık, burçak ekim alanı giderek azalmaktadır. Ülkemizde yem bitkileri kültürünün bugünkü durumunu daha iyiye götürebilmek için, yem bitkileri yetiştiriciliğinin teknik esaslarının iyi bilinmesi ve bunların uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisitr_TR
dc.subjectYem bitkileritr_TR
dc.subjectdurumutr_TR
dc.subjectsorunlarıtr_TR
dc.subjectönlemlertr_TR
dc.titleYurdumuzda yem bitkileri tarımının bugünkü durumu, genel sorunları ve alınması gereken önlemlertr_TR
dc.typeOthertr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster