Show simple item record

dc.contributor.authorAğın, Ömer
dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.date.accessioned2014-10-15T13:17:20Z
dc.date.available2014-10-15T13:17:20Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/404
dc.description.abstractBu araştırma, Bingöl ili, Yedisu ilçesi, Karapolat köyünde doğal bir meranın üç farklı yöneyinin verim ve kalite açısından birbirleriyle karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Kuru ot verimi, mera yöneylerine bağlı olarak 258.0 kg/da ile 325.3 kg/da arasında değişmiş ve mera yöneylerinin kuru ot verimi açısından istatistiksel olarak önemli derecede farlılık gösterdiği saptanmıştır. Ağırlığa göre botanik kompozisyonun %35.7'sini buğdaygiller, %17.5'ini baklagiller, %46.8'ini diğer familya bitkilerinin oluşturduğu, doğu yöneyinde buğdaygillerin (%38.0), güney yöneyinde ise baklagillerin ve diğer familya bitkilerin baskın olduğu saptanmıştır. Mera kuru otunun ham protein oranının en yüksek güney (%10.1) yöneyde, en düşük ise batı (%7.6) yöneyde olduğu belirlenmiştir. Ham protein verimi, mera yöneylerine bağlı olarak 19.8 kg/da ile 33.0 kg/da arasında değişmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTÜRKİYE 10. TARLA BİTKİLERİ KONGRESİtr_TR
dc.subjectMeratr_TR
dc.subjectyöneytr_TR
dc.subjectot verimitr_TR
dc.subjectprotein oranıtr_TR
dc.titleBingöl ili Yedisu ilçesi Karapolat Köyü merasının verim ve kalite özelliklerinin saptanmasıtr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record