Show simple item record

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorHatipoğlu, Rüştü
dc.contributor.authorTükel, Tuncay
dc.date.accessioned2014-10-15T08:50:42Z
dc.date.available2014-10-15T08:50:42Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/386
dc.description.abstractBu araştırma, Çukurova Bölgesi koşullarında otlatma amacıyla yetiştirilecek fiğ + buğday karışımında uygulanacak otlatma amenajmanı ilkelerinin saptanması amacıyla Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü araştırma alanında 2006-2009 yılları arasında 3 yıl süre ile yürütülmüştür. Araştırmada, 4 farkTi biçim zamanı (bitkiler 15 cm, 20 cm, 25 cm veya 30 cm bitki boyuna eriştiğinde) ve 4 farklı biçim yüksekliğinin (2.5, 5.0, 7.5, 10 cm) karışımın ot verimi ve kalitesine etkileri incelenmiştir. Araştırma sonuçları, ot verimi ve kalitesinin yıllara bağlı olarak önemli farklılıklar gösterdiğini, biçim zamanı geciktikçe ot verimi ve ham protein veriminin arttığını, otun ham protein oranının biçim zamanından çok fazla etkilenmediğini, biçim yüksekliğinin ot verimi ve otun fiğ içeriği üzerine önemli etkide bulunduğunu ortaya koymuştur. Araştırma sonuçlarına dayanılarak, Çukurova koşullarında otlatma amacıyla yetiştirilecek fığ+buğday karışımının bitkiler 25 cm bitki boyuna eriştiğinde 10 cm anız kalacak şekilde otlatılması durumunda 15 Mart-30 Nisan döneminde otlatılarak kaliteli ve yüksek ot verimi sağlanabileceği sonucuna varılmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresitr_TR
dc.subjectFiğtr_TR
dc.subjectbuğdaytr_TR
dc.subjectkarışımtr_TR
dc.subjectbiçim zamanıtr_TR
dc.subjectbiçim yüksekliğitr_TR
dc.titleÇukurova bölgesi koşullarında yetiştirilen fiğ (Vicia sativa L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımında otlatma amenajmanı ilkelerinin saptanması üzerinde bir araştırmatr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record