Türkiye’de kırmızı et üretiminin Box-Jenkins Yöntemiyle modellenmesi ve üretim projeksiyonu
dc.contributor.author | Çelik, Şenol | |
dc.date.accessioned | 2014-10-15T08:24:36Z | |
dc.date.available | 2014-10-15T08:24:36Z | |
dc.date.issued | 2012-12 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11472/377 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Türkiye’de kırmızı et üretimi için 1936-2011 dönemine ait yıllık veriler Box-Jenkins tekniği ile analiz edilmiştir. Veriler durağan hale getirildikten sonra, bu veri kümesine uyan model Bütünleştirilmiş Hareketli Ortalama ( ARIMA(0,1,1) ) modeli olarak belirlenmiştir. 2012–2020 yılları arasındaki öngörüleri elde edilmiş, ileriye yönelik hayvansal üretim ile ilgili oluşturulacak politikalara yön vermesi amaçlanmıştır. 2020 yılına kadar elde edilen öngörüler, toplam kırmızı et üretiminin yıllık ortalama artış hızının binde 8 olacağını göstermektedir. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Hayvansal Üretim Dergisi | tr_TR |
dc.subject | Box-Jenkins tekniği | tr_TR |
dc.subject | ARIMA modelleri | tr_TR |
dc.subject | öngörü | tr_TR |
dc.subject | kırmızı et üretim miktarı | tr_TR |
dc.title | Türkiye’de kırmızı et üretiminin Box-Jenkins Yöntemiyle modellenmesi ve üretim projeksiyonu | tr_TR |
dc.type | Article | tr_TR |
Bu öğenin dosyaları:
Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.
-
Zootekni Bölümü [61]
Animal Science