Show simple item record

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorBoydak, Erkan
dc.contributor.authorKaplan, Mahmut
dc.contributor.authorSeydoşoğlu, Seyithan
dc.contributor.authorKavurmacı, Zühal
dc.date.accessioned2014-10-15T07:30:54Z
dc.date.available2014-10-15T07:30:54Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/368
dc.description.abstractütülmüştür. Denemede; Yeşilsoy, Adasoy, Türksoy, Erensoy, Yemsoy, Blaze, May-5312, Nazlıcan, Nova, Cinsoy, Umut- 2002 ve Ataem-7 soya fasulyesi çeşitleri materyal olarak kullanılmıştır. Araştırmada, silajlar, ağzı kapaklı hava almayacak şekilde sıkıştırılan plastik kavanozlarda 5'er Lt (3'er tekerrürlü) olarak hazırlanmıştır. Kavanozlar 60 gün sonra açılarak pH değerleri tespit edilmiştir. Örnekler hayvan besleme laboratuvarındaki analizler için hazır hale getirildikten sonra besin maddesi analizleri yapılmıştır. Tesadüf parselleri deneme desenine göre yapılan varyans analizi sonucunda; kuru madde (KM), ham kül (HK), ham protein (HP), asit deterjan lif (ADF), nötr deterjan lif (NDF) oranları ile, pH değerleri arasındaki farklılıklar istatistiki olarak önemli bulunmuştur. Elde edilen KM, HK, HP, ADF, NDF ve pH değerleri sırasıyla (%26,60-32,67, %1,73-3,71, %11,81-18,86, %28,16-38,54, %41,34-46,72 ve 5,23-6,23) arasında değişmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürk Doğa ve Fen Dergisitr_TR
dc.subjectSoyatr_TR
dc.subjectsilajtr_TR
dc.subjectADFtr_TR
dc.subjectNDFtr_TR
dc.subjectham proteintr_TR
dc.titleBazı soya fasulyesi (Glycine max L.) çeşitlerinden yapılan silajların besin değerlerinin belirlenmesitr_TR
dc.typeArticletr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record