Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorSöğüt, Bünyamin
dc.contributor.authorŞengül, Turgay
dc.date.accessioned2014-10-14T10:19:09Z
dc.date.available2014-10-14T10:19:09Z
dc.date.issued2010-10-07
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/355
dc.description.abstractEtlik piliç üretimi, hayvanların kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Fakat, tüketici isteğine uygun ve istenilen kalitede kanatlı eti üretimi ancak, kanatlı etinde kaliteyi etkileyen faktörleri bilerek ve bu faktörleri dikkate alarak üretim yapmakla mümkündür. Etlik piliçlerin et üretimi amacıyla besiye alınmasından kesime, tüy yolma işleminden pazarlamaya kadar yapılan işlemlerin tamamı et kalitesini etkilemektedir. Bu çalışmada, etlik piliçlerde et kalitesini etkileyen faktörler, genetik, cinsiyet, yaş, yem-besleme, kesim ve ete ilişkin kimyasal ve fiziksel özellikler, depolama, paketleme ve pazarlama başlıkları altında incelenmiştirtr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherKümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiritr_TR
dc.subjecttavuk etitr_TR
dc.subjectet kalitesitr_TR
dc.titleTavuk eti üretiminde et kalitesini etkileyen faktörlertr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster