Show simple item record

dc.contributor.authorSöğüt, Bünyamin
dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorŞengül, Turgay
dc.date.accessioned2014-10-14T10:02:48Z
dc.date.available2014-10-14T10:02:48Z
dc.date.issued2010-07-04
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/352
dc.description.abstractOrganik tarım, insan, çevre ve ekonomik olarak devamlılığı ve sürdürülebilirliği olan tarımsal üretim sistemini bütünleştiren bir üretim sistemidir. Sistemin amacı doğal kaynakları koruyarak, kimyasallardan, zararlı ve hastalıklardan arınmış bitkisel ve hayvansal ürünler üretmektir. Dünyada organik et ürünlerine olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu talebin karşılanabilmesi için organik hayvancılıkta en önemli girdiyi oluşturan organik yem ihtiyacının karşılanması gerekir. Organik üretiminde hayvanlar organik yolla üretilmiş yem hammaddeleri ile beslenmelidir. Hayvanlar, tercihen yetiştirildikleri işletmeden sağlanan yemlerle veya yönetmelik kurallarına uygun üretim yapan diğer işletmelerden sağlanan yemlerle beslenmelidirler. Organik kanatlı yetiştiriciliğinde, genotip seçiminde yerel koşullar göz önüne alınmalıdır. Organik üretimde kullanılan hayvanlar, genetik yapısı değiştirilmemiş, çevreye, iklim koşullarına, hastalıklara dayanıklı olmalı ve hayvanlar organik yöntemlerle üretilen yemlerle beslenmelidir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri)tr_TR
dc.subjectOrganiktr_TR
dc.subjectyemtr_TR
dc.subjectcivcivtr_TR
dc.titleOrganik kanatlı hayvan üretiminde yem ve civcivtr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record