Show simple item record

dc.contributor.authorSöğüt, Bünyamin
dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorŞengül, Turgay
dc.date.accessioned2014-10-14T09:46:58Z
dc.date.available2014-10-14T09:46:58Z
dc.date.issued2010-07-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/348
dc.description.abstractEtlik piliç üretimi, kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Diğer taraftan, hayvansal yağların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri nedeniyle insanları daha az yağ içeren beyaz et tüketmeye zorlamaktadır. Etlik piliç üretiminde, daha az bir alanda ve daha az bir iş gücüne ihtiyaç duyulması nedeniyle konvansiyonel ve organik üretim sistemlerinin karşılaştırıldığı çalışmaların yapılmasına sebep olmuştur. Bu konuda yapılan çalışmalarda, geleneksel yöntemlerle üretilen etlik piliçlerin 42. gün canlı ağırlıklarının erkek-dişi karışık ortalama 2300 g ve yemden yararlanma oranlarının ortalama 1.7-1.9; organik üretimde ise 81. gün sonunda canlı ağırlık ortalama 3200 g ve yemden yararlanma oranı 4.3- 4.6 olarak bildirilmektedir. Sonuç olarak, organik üretimin konvansiyonel üretime göre çok daha masraflı olduğu bir gerçektir. Ancak, günümüz gıdalarının daha güvenli, daha sağlıklı, daha kaliteli ve besleyici olmalarına büyük özen gösterilmesi gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, organik tavuk eti üretiminin büyük önem taşıdığı söylenilebilir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2010, Erzurum, (Poster Bildiri)tr_TR
dc.subjectOrganiktr_TR
dc.subjectetlik piliçtr_TR
dc.subjectcanlı ağırlıktr_TR
dc.subjectyemden yararlanmatr_TR
dc.titleEkolojik (organik, biyolojik) etlik piliç yetiştirme çalışmalarıtr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record