dc.contributor.author | Karakaya, Ersin | |
dc.contributor.author | Akbay, Cuma | |
dc.date.accessioned | 2014-10-13T12:38:28Z | |
dc.date.available | 2014-10-13T12:38:28Z | |
dc.date.issued | 2013-05-20 | |
dc.identifier.citation | İstanbul İlinde Tüketicilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları | tr_TR |
dc.identifier.uri | http://ucmaz.home.uludag.edu.tr/PDF/ziraat/2013-27(1)/M8.pdf | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11472/318 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı İstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim ve tercihlerini analiz etmektir. Bu amaçla değişik sosyoekonomik demografik gruplardaki 400 aileden elde edilen veriler kullanılmıştır. Tüketicilerin açık süt ve ambalajlı süt tüketim miktarı ve tercihlerini etkileyen sosyoekonomik ve demografik faktörlerin etkilerini belirlemek amacıyla tanımlayıcı istatistikler, varyans analizlerinden ve Ki kare testinden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, ailelerin %26,5’i açık süt, %26.2’si pastörize süt ve %87,7’si ise sterilize süt tüketmektedir. Aileler toplam gelirlerinin %22,5’ini gıda harcamalarına ayırırken, süt ve süt ürünleri harcamaları ise toplam gıda harcamalarının %18,6’sını oluşturmaktadır. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | U. Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ | tr_TR |
dc.subject | Süt ve süt ürünleri | tr_TR |
dc.subject | tüketim | tr_TR |
dc.subject | tüketiciler | tr_TR |
dc.subject | İstanbul | tr_TR |
dc.title | İstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıkları | tr_TR |
dc.title.alternative | Consumer Consumption Habits Of Milk and Milk Products in Istanbul Province | tr_TR |
dc.type | Article | tr_TR |