• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • View Item
  •   DSpace Home
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal alanlarında toplanan bazı fiğ türlerinin ot kalite özelliklerinin belirlenmesi

Thumbnail
View/Open
Bazı Vicia Türlerinde Kalite.pdf (1.911Mb)
Date
2011
Author
Başbağ, Mehmet
Çaçan, Erdal
Aydın, Ali
Sayar, Mehmet Salih
Metadata
Show full item record
Abstract
Bu araştırmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal meralarından toplanan bazı Vicia türlerinde (V. cracca L. subsp. stenophylla Vel., V. ervilia (L.) Willd., V. galeata Boiss., V. narbonensis L., V. narbonensis L. var. narbonensis L., V. noeana Reuter ex Boiss., V. peregrina L., V. sativa L., V. sativa L. subsp. nigra (L.) Ehrh. var. nigra, V. sericocarpa Fenzl. var. sericocarpa) ot kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada; ham protein değerleri sırasıyla %16.72-25.06, kuru madde %12.69-30.43, asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF) %25.10 -34.71, nötral deterjanda çözünmeyen lif (NDF) %36.30-43.22, sindirilebilir kuru madde (DDM) %61.86-69.35, kuru madde tüketimi (DMI) 2.78-3.31, nispi yem değerleri (RFV) 133.14-175.77, fosfor (P) %0.33-0.51, potasyum (K) %1.54- 3.82, kalsiyum (Ca) %0.78-1.63 ve magnezyum (Mg) %0.24-0.36 aralıklarında değişim göstermiştir. Kalite özellikleri bakımından, Vicia sativa ve Vicia noeana en kaliteli sınıfta (prime) yer alırken, bunu sırasıyla Vicia ervilia, Vicia sericocarpa var. sericocarpa, Vicia narbonensis var. narbonensis, Vicia galeata, Vicia narbonensis, Vicia sativa subsp. nigra var. nigra ve Vicia peregrina izlemiştir.
URI
http://hdl.handle.net/11472/230
Collections
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü [86]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Type

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV