Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKılıç, Hasan
dc.contributor.authorGül, İsmail
dc.contributor.authorBaytekin, Harun
dc.date.accessioned2014-07-25T07:51:39Z
dc.date.available2014-07-25T07:51:39Z
dc.date.issued1999-11-15
dc.identifier.other1:423-428
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/222
dc.description.abstractBu araştırma, Diyarbakır sulu şartlarında II. Ürün olarak yetiştirilen tane mısır için uygun ön bitkilerin tespiti ile bu ön bitkilerin mısırda tarımsal karakterlere etkisini incelemek amacıyla, Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü deneme alanında 1993/94 ve 1994/95 yılları kışlık ana ürün-II. Ürün sezonunda yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuş olup, denemede II. ürün olarak ANT-90 erkenci mısır çeşidi ile kışlık ana ürünler olarak ta; fiğ+arpa karışımı, mercimek, arpa, nohut ve buğday kullanılmıştır. Araştırmada II. ürün mısırdan iki yıllık ortalama değerlere göre 300.50-544.33 kg/da arasında verim alınmıştır. En düşük değerler her iki yılda da buğdaydan sonra alınırken, en yüksek değer mercimekten sonra ekilen mısırdan alınmıştır.Diyarbakır koşullarında tane amaçlı mısırdan önce uygun ön bitkinin mercimek olduğu sonucuna varılmıştır.tr_TR
dc.description.sponsorshipGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Politikalar ve Araştırmalar Genel Nüdürlüğütr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye 3.Tarla Bitkileri Kongresi, Adanatr_TR
dc.subjectResearch Subject Categoriestr_TR
dc.titleDiyarbakır sulu koşullarında bazı ön bitkilerin ikinci ürün mısırda verim ve bazı tarımsal karakterlere etkisitr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster