İstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıkları
Özet
Bu çalışmanın amacı İstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim ve
tercihlerini analiz etmektir. Bu amaçla değişik sosyoekonomik demografik gruplardaki 400
aileden elde edilen veriler kullanılmıştır. Tüketicilerin açık süt ve ambalajlı süt tüketim
miktarı ve tercihlerini etkileyen sosyoekonomik ve demografik faktörlerin etkilerini
belirlemek amacıyla tanımlayıcı istatistikler ve varyans analizlerinden yararlanılmıştır.
Araştırma sonuçlarına göre, ailelerin %26,5’i açık süt, %26.2’si pastörize süt ve %87.7’si
ise sterilize süt tüketmektedir. Aileler toplam gelirlerinin %22,5’ini gıda harcamalarına
ayırırken, süt ve süt ürünleri harcamaları ise toplam gıda harcamalarının % 18,6’sını
oluşturmaktadır. Araştırma sonuçları süt ve süt ürünleri tüketimiyle aile geliri, anne
eğitimi, tüketicilerin eğitim seviyeleri ve ailede yaşayan 14 yaşından küçük birey sayısı
arasında pozitif ve istatistikî olarak önemli bir ilişki olduğunu göstermektedir.
Bağlantı
https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=7d53ed97e31a8bd39c11e48cfad8514c2eec3eff11d13e73a52ec594c000cf143bf0d6b4234aeef9http://hdl.handle.net/11472/180
Koleksiyonlar
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..