• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü
  • View Item
  •   DSpace Home
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Jasmonik ve salisilik asit uygulamalarının rendelenmiş taze havuç kalitesi üzerine etkileri

Thumbnail
View/Open
(49-55).pdf (183.8Kb)
Date
2008
Author
Ergun, Muharrem
Koseturkmen, Nazan
Metadata
Show full item record
Abstract
Farklı jasmonik (0, 0.1, 0.5 ve 1 µM) ve salisilik (0, 1, 5 ve 10 mM) asit çözeltilerinin rendelenmiş havuç kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Rendelenmiş havuçlar jasmonik ve salisik asit ile muamele edildikten sonra 4 °C’de 10 gün süre ile depolanmıştır. Depolama boyunca 2 gün aralıklarla, organoleptik özellikler (aroma, tekstür ve acılık), pH ve suda çözünür kuru madde miktarları kayıt edilmiştir. Jasmonik asit rendelenmiş havuçların aromasını hemen hemen etkilemezken salisilik asitin 0.5 ve 1 mM dozları depolamanın 4. gününden itibaren kötü aroma oluşumuna neden olmuştur. Tekstürel yapıdaki bozulma jasmonik asit uygulamaları ile geciktirilebilmesine rağmen salisilik asit uygulamalarından etkilenmemiştir. Jasmonik asit uygulamalarının acılık üzerine etkileri önemsiz bulunmuş, ancak salisilik asitin 10 mM dozu, 6. günden itibaren daha fazla acılığa neden olmuştur. Depolama süresince hem jasmonik asitin hem de salisilik asitin, pH ve suda çözünür kuru madde üzerine etkisi önemsiz kabul edilebilecek düzeyde az olmuştur. Sonuçlar 4 ºC’de depolanan rendelenmiş havuçlardaki kalite kayıplarının sadece jasmonik asit uygulamaları geciktirilebileceğini göstermiştir.
URI
http://uvt.ulakbim.gov.tr/uvt/index.php?cwid=3&vtadi=TPRJ%2CTTAR%2CTTIP%2CTMUH%2CTSOS%2CTHUK&c=google&s_f=_5&detailed=1&keyword=82802
http://hdl.handle.net/11472/767
Collections
  • Bahçe Bitkileri Bölümü [50]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Type

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV