• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Jasmonik ve salisilik asit uygulamalarının rendelenmiş taze havuç kalitesi üzerine etkileri

Thumbnail
Göster/Aç
(49-55).pdf (183.8Kb)
Tarih
2008
Yazar
Ergun, Muharrem
Koseturkmen, Nazan
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Farklı jasmonik (0, 0.1, 0.5 ve 1 µM) ve salisilik (0, 1, 5 ve 10 mM) asit çözeltilerinin rendelenmiş havuç kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Rendelenmiş havuçlar jasmonik ve salisik asit ile muamele edildikten sonra 4 °C’de 10 gün süre ile depolanmıştır. Depolama boyunca 2 gün aralıklarla, organoleptik özellikler (aroma, tekstür ve acılık), pH ve suda çözünür kuru madde miktarları kayıt edilmiştir. Jasmonik asit rendelenmiş havuçların aromasını hemen hemen etkilemezken salisilik asitin 0.5 ve 1 mM dozları depolamanın 4. gününden itibaren kötü aroma oluşumuna neden olmuştur. Tekstürel yapıdaki bozulma jasmonik asit uygulamaları ile geciktirilebilmesine rağmen salisilik asit uygulamalarından etkilenmemiştir. Jasmonik asit uygulamalarının acılık üzerine etkileri önemsiz bulunmuş, ancak salisilik asitin 10 mM dozu, 6. günden itibaren daha fazla acılığa neden olmuştur. Depolama süresince hem jasmonik asitin hem de salisilik asitin, pH ve suda çözünür kuru madde üzerine etkisi önemsiz kabul edilebilecek düzeyde az olmuştur. Sonuçlar 4 ºC’de depolanan rendelenmiş havuçlardaki kalite kayıplarının sadece jasmonik asit uygulamaları geciktirilebileceğini göstermiştir.
Bağlantı
http://uvt.ulakbim.gov.tr/uvt/index.php?cwid=3&vtadi=TPRJ%2CTTAR%2CTTIP%2CTMUH%2CTSOS%2CTHUK&c=google&s_f=_5&detailed=1&keyword=82802
http://hdl.handle.net/11472/767
Koleksiyonlar
  • Bahçe Bitkileri Bölümü [50]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV