Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorYılmaz, H Şeyma
dc.date.accessioned2016-01-27T13:14:13Z
dc.date.available2016-01-27T13:14:13Z
dc.date.issued2015-07-15
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/740
dc.description.abstractBu araştırma, Bingöl ekolojik koşullarında en uygun Macar fiği (Vicia pannonica) + buğday (Triticum aestivum) karışım oranının saptanması amacıyla 2014-2015 yetiştirme sezonunda yürütülmüştür. Tarla denemesi, üç tekerrürlü tesadüf blokları deneme desenine uygun olarak planlanmıştır. Denemede, her iki türün saf ekimleri ile %25 Macar fiği + %75 Buğday, %50 Macar fiği + %50 Buğday ve %75 Macar fiği + %25 Buğday karışımlarının yeşil ot ve kuru ot verimleri ile bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; en yüksek toplam yeşil ot verimi %75 Macar fiği + %25 buğday karışımından (1038.0 kg/da), en yüksek toplam kuru ot verimi de %75 Macar fiği + %25 buğday karışımı (326.8 kg/da) ile %50 Macar fiği + %50 buğday (268.0 kg/da) karışımından elde edilmiştir. Macar fiğinin karışıma katılma oranı arttıkça buğdayda ham protein oranının arttığı, ADF ve NDF oranının düştüğü ve dolaysıyla NYD oranının da yükseldiği görülmektedir. Araştırmada elde edilen bulgulara dayanarak, Bingöl koşullarında Macar fiği + buğday karışımları için en uygun karışım oranının %75 Macar fiği + %25 buğday olabileceği sonucuna varılmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisitr_TR
dc.subjectMacar fiği, buğday, karışımtr_TR
dc.titleBingöl Koşullarında Değişik Macar Fiği (Vicia pannonica Crantz) + Buğday (Triticumtr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster