• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Tarih
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Tarih
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Suriye’de (1957-1963) Yılları Arasında Baas Rejimi ve Türkiye Devleti-Suriye Devletiİlişkileri Çerçevesinde Önemli Sonuçları

Thumbnail
Göster/Aç
Evrun BAKŞİ-Y.L. Tezi.pdf (906.4Kb)
Tarih
2019
Yazar
BAKŞİ, Evrun
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
ÖZET: Tezin amacı, Suriye bölgesinin jeopolitik konumu, zengin yer altı kaynakları dini ve kültürel dokusuyla hemen her dönemde önemini koruduğunu göstermektir. Suriye’de Arap milliyetçiliğinin ortaya çıkışı, gelişimi ve gelişimde etkili olan Nasif Yazıcı, Butrus el-Bustani, Sati el-Husri’nin ve Suriye’de etkili olan Baas partisinin kuruluşu, ideolojisi ve Baas partisinin bu coğrafyada yayılmasında etkili Mişel eflak ve Sala Bitar hakkında bilgi verilmiştir. Tezin son bölümünde Geçmişten Günümüze Türkiye- Suriye ilişkileri ve bu ilişkilerinin bozulmasında etkili olan Hatay sorunu, Güvenlik sorunu, Su sorunu hakkında bilgi verildi. Çalışmam da kitap, dergi, gazete, ve Osmanlı arşiv belgelerinden faydalanmaya çalıştım.
 
ABSTRACT: The purpose of this work, Syria geopolitic location, there rich under ground resources show that it is remains important in almost every period with its religious and cultural texture. Nasif Yazıcı, Butrus el-Bustanı, Sat-ı el-Husrı, Whol the foundations of that development of arab nationalsm and syrian, The establishment, ideology and Baas party, Which is effective in syria, provides information about Mişel Eflak, Salah Bitar, wich makes theBaas party come into exitence in syria. İn this study, important information about the proplem of security, Hatay proplem, security proplem, water proplem Which are effective in the deterioration of Turkey and Syrian relations have been given in my work, I tried touse boks, magazines, newspapers and Otoman archives.
 
Bağlantı
https://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/6121
Koleksiyonlar
  • Tarih [36]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV