Chemical Analysis Of Treated Water Used For Batching And Filling Of Carbonated Drinks
Özet
ABSTRACT:
This thesis work depicts on synthetic examination of water treatment for batching and
filling utilized of carbonated drinks. The point of the exploration is focus especially
around advancement in water treatment processes and to see if there is a development in
the way carbonated (delicate) drinks provided that this is true, to what degree. With the
point of assessing completed item quality, in light of the fact that unsuitable water is
essential in advancing nations. With a specific end goal to take care of the issue, water
supplies were taken from the organization for delivering soda pops. The examples and
strategies were dissected as a mix of physical-synthetic quality to recognize the tainting
issues and recommend reasonable arrangements.
All together the examination to be viable, a research was performed which recognized
huge determinants for soda pop utilization. Additionally considering different concoction
segments like pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn, SO4 have been investigated. The
different strategies, procedures and apparatuses to accomplish economic improvement
were explored and the philosophies to accomplish materials effectiveness were used
keeping in mind the end goal to give suggestions to fathom the pro fluent issue at the
soda. ÖZET:
Bu tez çalışması, karbonatlı içeceklerin harmanlanması ve doldurulması için su arıtımının
sentetik olarak incelenmesi üzerinde durmaktadır. Araştırmanın amacı, özellikle su arıtma
proseslerindeki ilerlemeye odaklanmak ve bu gerçekleştiği takdirde karbonatlı (yumuşak)
içeceklerde bir gelişme olup olmadığını görmektir. Nihai ürün kalitesini
değerlendirilmesi noktasında, uygun olmayan içme suyu gelişmekte olan ülkelerdeki
başlıca sorunlardan biridir. Soruna dikkat çekmek için belirli bir nihai hedefle, su
örnekleri gazlı içeceklerin dağıtımı için kuruluştan alındı. Örnekler ve stratejiler, bozulma
sorunlarının farkına varmak ve makul çözüm önerileri getirmek için fiziksel-sentetik
kaliteleri açısından analiz edildi.
Tüm bunların birlikte uygulanabilir olması için gazlı içecek kullanımında çok büyük
faktörler ortaya koyan bir araştırma yapıldı. Ayrıca pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn,
SO4 gibi çeşitli bileşenler de dikkate alınarak incelenmiştir. Ekonomik iyileşmeyi
gerçekleştirecek farklı stratejiler, yöntemler ve araçlar incelenmiş ve materyal etkinliğini
gerçekleştirmeye yönelik tavsiyeler, sodada süregelen sorunları anlamaya yönelik
önerilerle gelinen son noktayı akılda tutarak kullanılmıştır.
Koleksiyonlar
- Kimya [51]
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..