Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaplan, Mahmut
dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorAkçura, Mevlüt
dc.contributor.authorBakoğlu, Adil
dc.contributor.authorKavurmacı, Zühal
dc.date.accessioned2014-11-20T07:23:20Z
dc.date.available2014-11-20T07:23:20Z
dc.date.issued2011-09-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/523
dc.description.abstractAraştırma Bingöl koşullarında 2009-2010 yetiştirme sezonunda bir yıl süre ile üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Denemede l0 tritikale genotipi kullanılmıştır. Tritikale örnekleri süt olum-hamur olum döneminde biçilerek verimler belirlenmiş ve kimyasa| analiz|eri yapılmıştır. Araştırmada yeşil ot verimi, kuru ot verimi, ham protein oranı, protein verimi, ADF, NDF ve Kül özellikleri incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; ham protein oranı0/o6.93-10.67, ADF oranı %31.73- 36.53,NDF oranı %40,07-49.27,ki}l oraruoh3,87-5.83, yeşil ot verimi 2272,50-3300.00 kglda, kuru ot veriıni 836.37-|364.70 kglda ve protein verimi 67,59-tr_TR
dc.description.abstract4.15 kglda arasında değişmiştir. Araştırma bulgularına göre; protein verimi yüksek olan Melez 2001 ve Mikham çeşitlerinin tarımı önerilmektedir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye 9. Tarla Bitkileri Kongresi, Bursatr_TR
dc.subjectTriticaletr_TR
dc.subjectKaba Yemtr_TR
dc.subjectGenotiptr_TR
dc.subjectProteintr_TR
dc.subjectADFtr_TR
dc.subjectNDFtr_TR
dc.titleBazı triticale çeşit ve hatlarının ot verimleri ve ot kaliteleri üzerine araştırmatr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster