Show simple item record

dc.contributor.authorGökkuş, Ahmet
dc.contributor.authorBakoğlu, Adil
dc.contributor.authorKoç, Ali
dc.date.accessioned2014-11-20T07:14:28Z
dc.date.available2014-11-20T07:14:28Z
dc.date.issued1996-06-16
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/513
dc.description.abstractUludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinden temin edilen 11 adi fiğ hattı ve 2 çeşit (Karaelçi ve Kubilay)'ın Erzurum ekolojik şartlarına adapte olabilme yeteneklerinin incelendiği bu çalışma 1994 ve 1995 yıllarında sulu şartlarda yürütülmüştür. İncelenen hat ve çeşitlere göre değişmekle birlikte dekara ortalama 414.3 kg kuru ot, 101.4 kg tohum verimi alınmıştır. Ortalama 48.5 cm olan bitki boyu hat ve çeşitlere göre değişirken, ham protein oranı (%17.63) ve ada dal sayısı (1.79 adet) yönünden bir istatistiki farklılık ortaya çıkmamıştır. Ortalama 2.40 adet olan ada dalda yan dal sayısı ile 83.1 g olan bin tane ağırlığı yönünden çeşitler arasında istatistiki farklılıklar gözlenmiştir. Korelasyon analizi ile kuru ot verimi yüksek hat yada çeşitlerde tohum veriminin de yüksek olduğu, iri tanelilerde ise hem kuru ot hemde tohum veriminin düşük olduğu ortaya konulmuştur. Bu Çalışma sonuçlarına göre Karaelçi çeşidi ile 17-1, 64 ve 28 nolu hatların Erzurum'da benzer ekolojiler için uygun olduğu kanaatine varılmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye 3. Çayır-Mera ve Yembitkileri Kongresitr_TR
dc.subjectAdi Fiğtr_TR
dc.subjectOt Verimitr_TR
dc.subjectTohum Verimitr_TR
dc.titleBazı adi fiğ (Vicia sativa L.) hat ve çeşitlerinin Erzurum sulu şartlarına adaptasyonu üzerine bir çalışmatr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record