Show simple item record

dc.contributor.authorBakoğlu, Adil
dc.contributor.authorKoç, Ali
dc.contributor.authorGökkuş, Ahmet
dc.date.accessioned2014-11-20T06:54:25Z
dc.date.available2014-11-20T06:54:25Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/487
dc.description.abstractBu çalışma 1994 yılında Atatü rk Ü niversitesi Kamp üs ünde otlatmaya kapalı alandan seç ilen otlak ayrığı, havlı brom, koyun yumağı, adi parlakot, adi sorgu otu, melez yonca ve top kekiği üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada bitkilerde ham protein oranı (HPO), ham selü loz oranı (HSO), P, K, Ca, Mg muhtevası ve K/(Mg+Ca) oranı incelenmiştir. HPO tü m bitkilerde olgunlaşmayla birlikte azalmiş, HSO ise artmıştır. Fosfor, Potasyum ve Magnezyum kapsamları olgunlaşmanın ilerlemesiyle azalmış, Kalsiyum ise ç i eklenme başlangıcına kadar artmıştır. Yapraklar her dö nemde saplardan daha fazla besin elementi ihtiva etmiştir. Ö zellikle buğdaygillerde başlangıçta yü ksek olan K/(Ca+Mg) oranı bitkilerin sapa kalkmalarından sonra hızla azalmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTr. J. of Agriculture and Forestrytr_TR
dc.subjectHam proteintr_TR
dc.subjectHam sel üloztr_TR
dc.subjectPtr_TR
dc.subjectCatr_TR
dc.subjectKtr_TR
dc.subjectMgtr_TR
dc.titleDominant mera bitkilerinin biomas ve kimyasal kompozisyonlarının büyüme dönemindeki değişimi II. kimyasal kompozisyondaki değişimler.tr_TR
dc.typeArticletr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record