• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • View Item
  •   DSpace Home
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin tuzluluğa toleransının belirlenmesi

Thumbnail
View/Open
Poster (828.3Kb)
Date
2014-10-19
Author
Çaçan, Erdal
Kökten, Kağan
Metadata
Show full item record
Abstract
Bu çalışma, bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin farklı tuz (NaCI) konsantrasyonlarına toleranslarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Materyal olarak Başbağ, Bilensoy-80, Elçi, Kayseri ve Savaş yonca çeşitleri kullanılmıştır. Araştırmada kontrol (0 mg/l) amaçlı olarak distile su ve dört farklı tuz konsantrasyonu (200 mg/l, 400 mg/l, 600 mg/l ve 800 mg/l) kullanılmıştır. Çalışmada 7 gün sonra çimlenme oranı (%), 14 gün sonra ise kök-sürgün uzunlukları (cm) ve kök-sürgün kuru ağırlıkları (gr) ile ilgili ölçümler yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde kullanılan tüm tuz konsantrasyonlarında Başbağ, Bilensoy-80, Elçi ve Kayseri çeşitlerinin tuza toleranslarının Savaş çeşidinden daha iyi olduğu belirlenmiştir.
URI
http://hdl.handle.net/11472/424
Collections
  • Tarla Bitkileri Bölümü [71]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsBy Type

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV