Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorKaplan, Mahmut
dc.contributor.authorSeydoşoğlu, Seyithan
dc.contributor.authorÖzdemir, Selim
dc.contributor.authorBoydak, Erkan
dc.date.accessioned2014-10-13T13:40:36Z
dc.date.available2014-10-13T13:40:36Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn2148-3647
dc.identifier.uriwww.turkjans.com
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/330
dc.description.abstractBu çalışmada, farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait besin madde kompozisyonlarının belirlenmesi amacıyla, 2012 yılı yetiştirme sezonunda Bingöl’de bir çiftçi tarlasında yürütülmüştür. Denemede, 10 adet yerfıstığı çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. Deneme, tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Denemede; ham protein (HP), ham kül (HK), sindirilebilir kuru madde (SKM), kuru madde tüketimi (KMT), nispi yem değeri (NYD), asit deterjan lif (ADF) ve nötr deterjan lif (NDF) özellikleri incelenmiştir. Yapılan varyans analizi sonucunda, ham protein (HP) ve kuru madde tüketimi (KMT) değerleri arasındaki farklılıklar istatistikî olarak önemli bulunmuştur. HP oranı bakımından Florispan ve Arıoğlu-2003 (%10.11 ve %8.64) çeşitleri ön plana çıkarken, KMT değerleri bakımından ise yine Florispan (3.46) çeşidi ilk sırada yer almıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTurkish Journal of Agricultural and Natural Sciencestr_TR
dc.subjectYerfıstığıtr_TR
dc.subjectkuru ottr_TR
dc.subjectham kültr_TR
dc.subjectADFtr_TR
dc.subjectNDFtr_TR
dc.subjectham proteintr_TR
dc.titleFarklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait hayvan besleme değerlerinin belirlenmesitr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster