• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determination of salinity tolerance of some lentil (Lens culinaris M.) varieties

Thumbnail
Göster/Aç
Ana Makale (75.88Kb)
Tarih
2010
Yazar
Kökten, Kağan
Karaköy, Tolga
Bakoğlu, Adil
Akçura, Mevlüt
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The salt (NaCl) tolerance of 5 lentil genotypes was investigated. Plants were grown at 5 different NaCl concentrations. Germination percentage, shoot and root length, shoot and root dry weight and salt tolerance percentage in the shoots and roots were evaluated. The salt tolerance index (STI) of the genotypes, expressed as the ratio of dry matter yield produced under the NaCl treatments compared to the control treatment, was found to be a reliable criterion for ranking genotypes for their tolerance to NaCl. Altın Toprak and Çağıl showed high levels of tolerance, and Yerli Kırmızı and Fırat- 87 showed medium levels. Seyran-96 was the most susceptible genotype to NaCl.
Bağlantı
www.world-food.net
http://hdl.handle.net/11472/316
Koleksiyonlar
  • Tarla Bitkileri Bölümü [71]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV