Yazar "Bee and Bee Products" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
ALTIN ORAN VE FİBONACCİ SAYILARININ MÜZİK İLE İLİŞKİSİ
ULÇAN, Ayşe (2023)ÖZET Altın oranın müzikte kullanımının araştırıldığı tez çalışmasında irrasyonel 3 sayı belirlenmiş olup, bunlar; altın oran, √2 ve Pi(π) sayısıdır. Bu sayılara denk gelen notalar (Do 1, Re 2 , Mi 3 Fa 4 , Sol 5 , La 6 ... -
ARI EKMEKLİ VE POLENLİ KREM BAL ÜRETİM PROSESİNİN IN VITRO BİYOAKTİVİTE VE BİYOERİŞEBİLİRLİK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
KARAHAN, Davut (2024)ÖZET: Arıcılık faaliyeti modern bir buluş olmayıp, bilinen en eski gıda üretim faaliyetlerinden biridir. Son zamanlarda ortaya çıkan hastalıklar, salgınlar ve toplumun refah düzeyinin artması sonucunda insanların doğal ... -
BİNGÖL BÖLGESİNDE ÜRETİLEN ARI POLENLERİNİN KOENZİM Q10 İÇERİĞİNİN YENİ NESİL METAKRİLAT BAZLI MONOLİTİK NANOKOLON KULLANILARAK NANO-LC SİSTEMİNDE ANALİZİ VE KAHVALTILIK GEVREK ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
BELTEKİN, Büşra (2024)ÖZET: Bu tez çalışması kapsamında, Bingöl ilinin on beş farklı bölgesinden temin edilen taze arı polenlerinin koenzim Q10 içerikleri nano-LC cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Koenzim Q10 miktarlarının saptanması için, ... -
BİNGÖL İLİNİN FARKLI BÖLGELERİNDEN ELDE EDİLEN APİLARNİL'İN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENEREK BAZI KANSER HÜCRE HATLARI ÜZERİNDE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
İLKAYA, Mehmet (2023)ÖZET Ülkemizde Bingöl ili arıcılık, arı ve arı ürünleri üretimi sektöründe önemli bir yere sahiptir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, arı ve arı ürünlerinden yararlanma ve arı ürünlerinin insan sağlığı açısından ... -
BİTLİS İLİ VE İLÇELERİNDE YETİŞTİRİLEN BAL ARISI (Apis mellifera) KOLONİLERİNDE GÖRÜLEN ARI ZARARLILARININ ARAŞTIRILMASI
YILDIZ, Şakir (2023)ÖZET Bu araştırma bal arısı kolonilerinde zarara neden olan çeşitli canlıların tespit edilmesi ve bu zararlılara karşı alınacak önlemler ve arı yetiştiricilerinin arı zararlılarına karşı bilinç düzeyinin belirlenmesi ile ... -
DİYARBAKIR İL MERKEZİNDE YAŞAYAN TÜKETİCİLERİN PİYASADAKİ BALLARIN KALİTESİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ VE BAL
ÇELİK, Rüksane (2023)ÖZET: Bu çalışma Diyarbakır il merkezinde yaşayan bireylerin piyasada satılan balların kalitesi hakkındaki düşüncelerini saptamak ve bal tüketim tercihlerini etkileyen faktörleri tespit etmek için yapılmıştır. Çalışma ... -
ERGANİ (DİYARBAKIR) BÖLGESİ BALLARININ BOTANİK ORİJİNİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR
MOYAN, AYŞE (2023)ÖZET Bu çalıĢma, Ergani (Diyarbakır) merkez ve köylerinden toplanan bal örneklerinin (n=14) botanik orijinlerinin melissopalinolojik analizlerle tespit edilmesi ve 10 g baldaki toplam polen sayılarının saptanmasıyla ... -
GÜÇLENDİRİLMİŞ ÜÇLÜ KOMPOZİTLERİN GAMA RADYASYONU ZIRHLAMA ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
SAĞ, Erdal (2023)ÖZET: Bu çalışmada; radyasyon zırhlama özelliklerini geliştirmek amacıyla doymamış polyester tabanlı ve inorganik bileşikler ile katkılanmış polimer kompozitler hazırlanmış ve bunların gama radyasyonu zırhlama özelikleri ... -
SOLHAN İLÇESİNİN FARKLI LOKSAYONLARINDA ÜRETİLEN BALLARIN BAZI FENOLİK BİLEŞİK VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
BOZKURT, İrfan (2023)ÖZET Bu çalışmada Bingöl İlinin Solhan ilçesinde farklı lokasyonlarda üretilen balların fenolik bileşik ve aroma bileşenleri incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda Şerafettin dağı, Arslanbeyli, Gençtavus ve Gelintepe ... -
SPATIAL VARIABILITY OF SOIL PROPERTIES IN SOILS OLIVE GROWING IN SULAIMANYAH IRAQ
AHMED, Tavan Kamil (2017)SPATIAL VARIABILITY OF SOIL PROPERTIES IN SOILS OLIVE GROWING IN SULAIMANYAH IRAQ ABSTRACT This study was conducted during of 2016 to determine spatial variability of the olive orchard soil in Halabja, located in south-east ...
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..