Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Bingöl koşullarında yaygın fiğ ve koca fiğ çeşitleri için uygun ekim zamanının belirlenmesi
(Türk Doğa ve Fen Dergisi, 2017)
Bu araştırma, Bingöl ekolojik koşullarında yaygın fiğ ve koca fiğ çeşitleri için uygun ekim zamanının belirlenmesi
amacıyla 2015 yılında yürütülmüştür. Araştırma, tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine ...
Bingöl Koşullarında Bazı Buğday Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
(International Regional Development Conference, 2017)
Bu çalışma, Bingöl ekolojik koşullarında kışlık olarak yetiştirilecek bazı buğday çeşitlerinin verim ve
kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2015-2016 yetiştirme sezonunda yürütülmüştür. Çalışmada bitki
materyali ...
POTENTIAL NUTRITIVE VALUE OF ASTRAGALUS SPECIES HARVESTED AT THREE DIFFERENT MATURITY STAGES
(APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH, 2017-11-17)
The present study was conducted to investigate the effects of maturity stages on the chemical composition, in vitro gas and methane production, metabolic energy and organic matter digestibility for eleven Astragalus species ...
Bingöl İli Merkez İlçesi Yelesen ve Dikme Köyleri Meralarının Farklı Yöney ve Yükseltilerinde Yer Alan Bitki Türleri
(Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 2017-06-01)
Bu araştırma; Bingöl ili merkez ilçesi Yelesen ve Dikme köyleri meralarının farklı yöney ve yükseltilerinde yer alan bitki türlerinin tespiti ve birbirleriyle karşılaştırılması amacıyla 2012 ve 2013 yıllarında yürütülmüştür. ...
Determination of energy balance of common vetch (Vicia sativa L.), hungarian vetch (Vicia pannonica C.) and narbonne vetch (Vicia narbonensis L.) production in Turkey
(2017-06-01)
The aim of this study is to determine an energy balance of common vetch, hungarian vetch and narbonne vetch production
during the production season of 2015 in Bingol province of Turkey. The energy input in common vetch, ...
Evaluation of Some Wheat Cultivars as Roughage
(Eurasian Journal of agricultural research, 2017-11-15)
This study was carried out during the growing season of 2015-2016 to determine the
roughage value of some wheat cultivars. In the study, 3 bread wheat (Pehlivan, Aras,
Cham-6) and 5 durum wheat (Eminbey, Bakrajo-1, Ovanto, ...