Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6

    • Bazı Adi Fiğ (Vicia sativa L.) hat ve çeşitlerinin Bingöl kuru şartlarına adaptasyonu üzerine bir çalışma 

      Bakoğlu, Adil; Kökten, Kağan; Akçura, Mevlüt (3. Bingöl Sempozyumu, 2010-09-19)
      Bingöl kuru şartlarında 2004 yılında yürütülen bu çalışmada 4 adi fiğ (Vicia sativa L.) hat (1-3, C-5, Pt-41, Pl-45) ve 5 çeşidin ( Uludağ, Çubuk, Nilifer, Emir, Karaelçi) tohum verimi ve bazı özellikleri incelenmiştir. ...
    • Bazı triticale çeşit ve hatlarının ot verimleri ve ot kaliteleri üzerine araştırma 

      Kaplan, Mahmut; Kökten, Kağan; Akçura, Mevlüt; Bakoğlu, Adil; Kavurmacı, Zühal (Türkiye 9. Tarla Bitkileri Kongresi, Bursa, 2011-09-12)
      Araştırma Bingöl koşullarında 2009-2010 yetiştirme sezonunda bir yıl süre ile üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Denemede l0 tritikale genotipi kullanılmıştır. Tritikale örnekleri süt ...
    • Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey. A chemotaxonomic approach 

      Koçak, Alpaslan; Kökten, Kağan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Hayta, Şükrü; Bakoğlu, Adil; Kılıç, Ömer (2011-12)
      The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of forage legume seeds were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ...
    • Chemical composition of the seeds of some medicago species 

      Kökten, Kağan; Bakoğlu, Adil; Koçak, Alpaslan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Kaplan, Mahmut (2011-09-01)
      The total protein amounts of the feed crops studied were found to be between 30.50–47.17% in Medicago orbicularis var. marginata and M. truncatula. These were 34.87, 34.93, 36.20, and 38.30% in M. intertexta, M. scutellata, ...
    • Determination of salinity tolerance of some lentil (Lens culinaris M.) varieties 

      Kökten, Kağan; Karaköy, Tolga; Bakoğlu, Adil; Akçura, Mevlüt (Journal of Food, Agriculture & Environment, 2009-12-29)
      The salt (NaCl) tolerance of 5 lentil genotypes was investigated. Plants were grown at 5 different NaCl concentrations. Germination percentage, shoot and root length, shoot and root dry weight and salt tolerance percentage ...
    • Tanin, protein contents and fatty acid composition of the seeds of some Trifolium L. species from turkey 

      Kökten, Kağan; Koçak, Alpaslan; Kaplan, Mahmut; Akçura, Mevlüt; Bakoğlu, Adil; Bağcı, Eyüp (Asian J. of Animal and Veterinary Adv., 2011-01-01)
      ABSTRACT The seed oils of seven Trifolium species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The fatty acid compositions of these seven different species were determinedby ...