Yazar "Akçura, Mevlüt" için Tarla Bitkileri Bölümü listeleme
-
Bazı adi fiğ (vicia sativa L.) hat ve çeşitlerinin Bingöl kuru şartlarına adaptasyonu üzerine bir çalışma
Bakoğlu, Adil; Kökten, Kağan; Akçura, Mevlüt (3. Bingöl Sempozyumu, 2010)Bingöl kuru şartlarında 2004 yılında yürütülen bu çalışmada 4 adi fiğ (Vicia sativa L.) hat (1-3, C-5, Pt-41, Pt-45) ve 5 çeşidin ( Uludağ, Çubuk, Nilifer, Emir, Karaelçi) tohum verimi ve bazı özellikleri incelenmiştir. ... -
Bazı tritikale çeşit ve hatlarının ot verimleri ve ot kaliteleri üzerinde araştırma
Kaplan, Mahmut; Kökten, Kağan; Akçura, Mevlüt; Bakoğlu, Adil; Kavurmacı, Zühal (Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, 2011)Araştırma Bingöl koşullarında 2009-2010 yetiştirme sezonunda bir yıl süre ile üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Denemede 10 tritikale genotipi kullanılmıştır. Tritikale örnekleri süt ... -
Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey : a chemotaxonomic approach
Koçak, Alpaslan; Kökten, Kağan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Hayta, Şükrü; Bakoğlu, Adil; Kılıç, Ömer (Grasas Y Aceites, 2011)The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of forage legume seeds were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ... -
Chemical composition of the seeds of some medicago species
Kökten, Kağan; Bakoğlu, Adil; Koçak, Alpaslan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Kaplan, Mahmut (Chemistry of Natural Compounds, 2011-09-04)Legume seeds are rich in many nutrient components, including protein, starch, certain fatty acids, and micronutrients such as vitamins and trace minerals [1–3]. Some species of the family Fabaceae are a source of cheap ... -
Determination of salinity tolerance of some lentil (Lens culinaris M.) varieties
Kökten, Kağan; Karaköy, Tolga; Bakoğlu, Adil; Akçura, Mevlüt (Journal of Food, Agriculture & Environment, 2010)The salt (NaCl) tolerance of 5 lentil genotypes was investigated. Plants were grown at 5 different NaCl concentrations. Germination percentage, shoot and root length, shoot and root dry weight and salt tolerance percentage ... -
Determination of silage characteristics and nutritional values of some triticale genotypes
Kaplan, Mahmut; Kökten, Kağan; Akçura, Mevlüt (TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL and NATURAL SCIENCES, 2014)The study was conducted to determine silage characteristics and relative feed values of triticale genotypes to be used for silage. 6 different cultivars and 4 lines of triticale were used as plant material in the study. ... -
Karadeniz Bölgesine ait yerel ekmeklik buğday hatlarının tanedeki besin elementleri içerikleri yönünden tescilli ekmeklik buğday çeşitleri ile karşılaştırılması
Akçura, Mevlüt; Hocaoğlu, Onur; Kılıç, Hasan; Kökten, Kağan (TÜRKİYE 10. TARl.A BİTKİLERİ KONGRESİ, 2013)Araştırma, 9 farklı element konsantrasyonu (Fe, Zn, B, K, Mn, Cu, Mg, Ca ve Mo) yönünden tescilli çeşitler ile Karadeniz bölgesi orijinli yerel ekmeklik buğday hatlarını karşılaştırmak amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, ... -
Tannin, protein contents and fatty acid composition of the seeds of some trifolium L. species from Turkey
Kökten, Kağan; Koçak, Alpaslan; Kaplan, Mahmut; Akçura, Mevlüt; Bakoğlu, Adil; Bağcı, Eyüp (Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 2011)The seed oils of seven Trifolium species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The fatty acid compositions of these seven different species were determined by gas ... -
Tannin, protein contents and fatty acid compositions of the seeds of several vicia L. species from Turkey
Kökten, Kağan; Koçak, Alpaslan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Çelik, Sait (Grasas Y Aceites, 2010)The seedoils of six Vicia species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of the seeds were found to be between 21.87%-31.33%. The tannin ...
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..