Search
Now showing items 1-10 of 50
Afyonkarahisar ili ekolojik şartlarına uygun sofralık domates çeşitlerinin belirlenmesi
(2012)
Domates çeşitlerinde lokal adaptasyon çalışmaları çok önemlidir. Çünkü çeşitler farklı lokasyonlarda, hatta aynı lokasyonda dahi yıldan yıla farklı performans gösterebilirler. Bu araştırma, Afyonkarahisar koşullarında 2010 ...
Bazı standart erik çeşitlerinin Bingöl ekolojisindeki performansı üzerinde bir araştırma
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimler Dergisi, 2013)
Bu araştırmada; Bingöl ekolojik şartlarında yetişen bazı standart erik çeşitlerinin fenolojik gözlemleri ile birlikte ağaçların bazı fiziksel gelişim durumları incelenmiştir. 4x4 dikim sisteminin kullanıldığı araştırma ve ...
Humik madde uygulamalarının durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri
(Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Türk. Doğa ve Fen Dergisi, 2012)
Bu çalışmada durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda humik madde uygulamalarının bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla hıyar bitkilerinin yetiştirildiği standart besin solüsyonuna ...
Barbados kirazı (malpighiaemarginata D.C.)
(Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2014)
Barbados kirazı (Malpighiaemarginata D.C.)Orta Amerika, Karayibler (özellikle Barbados, Trinidad, Tobago ve Haiti) ve Brezilya’da oldukça fazla talep görenkiraz görünümlü tropikal bir bitki türüdür. Kırmızı renk tercih ...
BİNGÖL’DE MEYVE FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ
(2011)
Nowadays, one ofthe basic conditionsfor the modern cultivation offruit trees is
to grow quality saplings. Yield per unit area can be increased severalfold infruit tree
production started with high quality saplings under ...
EFFECTS OF HOT WATER TREATMENTS ON SHELF LIFE OF FRESHCUT CARROT STICKS
(2008)
Effects of hot water treatments on the shelf life of fresh-cut carrots (Daucus
carota ‘Nantes’) were studied in this research. Carrots were cut into sticks with a
dimension of 9 x 9 x 9 mm3. These sticks later divided ...
COLOR LOSSES AFTER HARVEST IN VEGETABLES
(2006)
Color, like other agricultural crops, is one the important criteria affecting the quality of vegetables.
Since the color also indicates the physiologic state of the crops, it is a reference for researchers,
producers and ...
Extended shelf life and quality of fresh-cut papaya (Carica papaya) derived from ripe fruit treated with the ethylene antagonist 1-methylcyclopropene
(2006)
The purpose of the present study was to investigate the role of ethylene action, via use of the ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP), on the senescence and quality of fresh-cut ripe papaya (Carica papaya L. ...
Sağlıklı bir yaşam tarzı için ceviz
(2008)
eviz, sağlık açısından diğer sert kabuklu meyvelerden hatta diğer meyve ve sebzelerden, mükemmel besleyici değer ve faydası ile ayrılan özel bir meyvedir. On yıldan daha fazla süren klinik ve bilimsel çalımalar, ...
Factors affecting seed coat yellowing of pinto beans
(1998)
he pinto bean breeding line 94-4 (Phaseolus vulgaris L.) showed seed coat
yellowing in on-farm fi eld trials in Nebraska in 1996. After reviewing weather
data, sprinkler irrigation appeared to be one of the cultural ...