Search
Now showing items 1-9 of 9
Niçin organik hayvansal üretim
(Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2010, Erzurum, (Poster Bildiri), 2010-07-01)
Dünya nüfusunun hızla artması diğer ihtiyaçlar yanında insanların gıda ihtiyacını da artırmaktadır. Bu durum üreticilerin, nüfusun yeterli ve dengeli düzeyde beslenebilmesi için geleneksel tarım yöntemlerinden vazgeçilerek ...
Organik hayvansal ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması ve depolanması
(Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri), 2010-07-04)
Son yıllarda bireylerin sağlıklı olmayan ve kimyasal kalıntı içeren gıda maddelerini tüketmesi büyük bir beslenme sorunu haline gelmiştir. Bu durum sebebiyle ülkemizde bilinçlenen üretici ve tüketiciler doğaya zarar vermeyen ...
Kurutulmuş rumen içeriğinin Japon bıldırcınlarının rasyonlarında kullanılma olanakları
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)
Bu çalışmada, hayvancılıkta maliyetin önemli bir kısmını oluşturan yemin daha ucuza mal edilmesi amacıyla kullanım alanı bulunmayan bir materyal olan kurutulmuş rumen içeriğinin bıldırcın rasyonlarında kullanılabilirliği ...
Tavuk eti üretiminde et kalitesini etkileyen faktörler
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)
Etlik piliç üretimi, hayvanların kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. ...
Geleneksel ve organik yöntemlerle yetiştirilen etlik piliçlerin gelişme özellikleri bakımından karşılaştırılması
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)
Bu çalışma, geleneksel ve organik yöntemlerle yetiştirilen etlik piliçlerin gelişme ve bazı karkas özelliklerinin karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Denemede kullanılan toplam 180 adet günlük etlik piliç civcivi ...
Ekolojik (organik, biyolojik) etlik piliç yetiştirme çalışmaları
(Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2010, Erzurum, (Poster Bildiri), 2010-07-01)
Etlik piliç üretimi, kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Diğer ...
Organik kanatlı hayvan üretiminde yem ve civciv
(Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri), 2010-07-04)
Organik tarım, insan, çevre ve ekonomik olarak devamlılığı ve sürdürülebilirliği olan tarımsal üretim sistemini bütünleştiren bir üretim sistemidir. Sistemin amacı doğal kaynakları koruyarak, kimyasallardan, zararlı ve ...
Growth performance of Big-6 broiler white Turkeys in the different rearing conditions
(Journal of Animal and Veterinary Advances, 2010)
This study was conducted to determine the effect of rearing partially outdoor and indoor conditions on growth rate and carcass yields of Big-6 heavy white turkeys. Totally 144 white toms were divided into 3 groups (Pasture-1, ...
Organik ve konvansiyonel kanatlı hayvan yetiştirme yöntemlerinin değişik yönlerden karşılaştırılması
(Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri), 2010-07-04)
Organik tarım tüm dünyada gerek toplam tarım alanı içindeki payı, gerekse üretilen ürün çeşitliliği açısından hızlı bir artış göstermektedir. Organik üretim çalışmaları uygulamada hem zor, hem de bir takım bilgi gereksinimine ...