Now showing items 23-42 of 202

    • Bingöl ili merkez ilçesi hane halkının kanatlı eti tüketim tercihleri 

      Karakaya, Ersin; İnci, Hakan (Journal of agricultural faculty of uludag university, 2014-12-01)
      Bu çalışmanın amacı; tüketim üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri ile tüketicilerin satın alımına ve tüketimlerine etkisi olan zevk, tercih ve alışkanlıklarını incelemektir. Bingöl ili merkez ilçedeki hane ...
    • Bingöl ili Yedisu ilçesi Karapolat Köyü merasının botanik kompozisyonunun belirlenmesi 

      Ağın, Ömer; Kökten, Kağan (Türk Doğa ve Fen Dergisi, 2013)
      Bu araştırma, Bingöl ili, Yedisu ilçesi, Karapolat köyünde doğal bir meranın üç farklı yöneyinin botanik kompozisyonu açısından birbirleriyle karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma sonuçları; meranın % 85,8'inin ...
    • Bingöl ili Yedisu ilçesi Karapolat Köyü merasının verim ve kalite özelliklerinin saptanması 

      Ağın, Ömer; Kökten, Kağan (TÜRKİYE 10. TARLA BİTKİLERİ KONGRESİ, 2013)
      Bu araştırma, Bingöl ili, Yedisu ilçesi, Karapolat köyünde doğal bir meranın üç farklı yöneyinin verim ve kalite açısından birbirleriyle karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Kuru ot verimi, mera yöneylerine bağlı ...
    • Bingöl ilinde hindi yetiştiriciliğinin mevcut durumu ve sorunları 

      İnci, Hakan; Taysı, Mehmet Reşit; Sevinç, Helda Ebru (Tr. Doğa ve Fen Derg. − Tr. J. Nature Sci., 2013-12)
      In this study, the current condition of turkey farming, problems encountered by farmers, improvement opportunities, solutions, turkey meat demand and consumption in Turkey and the province of Bingol from the 1980s to ...
    • Bingöl ilinde kanatlı eti tüketiminin yapısı 

      İnci, Hakan; Karakaya, Ersin; Şengül, Turgay; Söğüt, Bünyamin (www.turkjans.com, 2014-03)
      This study was carried out to figure out effect of income and education levels on chicken consumption taste performances and habits in urban area of Bingol. This study focused on consumer’s income, food expenditure, ...
    • Bingöl ilinde küçükbaş hayvan işletmelerinin yapısal durumu, sorunları ve çözüm önerileri 

      Kızıloğlu, Semiha; Karakaya, Ersin (11. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ, 2014-09-04)
      Bu araştırmada Bingöl İli merkez ve ilçelerindeki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmelerinin yapısal durumunun belirlenmesi, sorunların saptanarak, çözüm önerilerinin sunulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Bingöl’deki ...
    • Bingöl ilinde organik ürün tüketimini ve tüketim alışkanlıklarını etkileyen faktörler 

      Türk, Serap; Karakaya, Ersin; İnci, Hakan (9. ulusal zootekni öğrenci kongresi, 2013-05-23)
      Bu çalışmada, Bingöl İli Merkez İlçesinde organik ürünleri kullanan tüketicilerin organik ürünlere yönelik tutumlarını ve tercihleri etkileyen faktörlerin incelenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmada anket yöntemiyle veriler ...
    • Bingöl Ovası İklim Tipinin Thornthwaite ve Erinç İndisine Göre Belirlenmesi 

      Demir, Yasin; Doğan Demir, Azize; Meral, Ramazan; Alaaddin, Yüksel (2015-10)
      Bitkisel üretimi etkileyen en önemli faktörlerin başında iklim dolayısıyla sıcaklık ve yağış gelmektedir. Sıcaklık artışıyla doğru orantılı olarak artan evapotranspirasyon sonucunda toprak bitki ve su arasında ...
    • Bingöl yöresinde bal arısı (Apis mellifera L.) için önemli olan bitkilerin tespiti, ömür uzunlukları ve çiçeklenme tarihleri 

      Bakoğlu, Adil; Kutlu, Mehmet Ali; Kökten, Kağan (TÜRKİYE 10. TARLA BİTKİLERİ KONGRESİ, 2013)
      Bu çalışma, Bingöl yöresinde arıcılık için önemli olan bazı türleri tespit etmek ve çiçeklenmeye başlama zamanlarının ortaya çıkarılması amacıyla yapılmıştır. Çalışma 2011 yılında arıcıların yoğun olarak konakladıkları ...
    • Bingöl’de Bitkisel Üretimin Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri 

      Ozbay, Nusret; Ergun, Muharrem; Osmanoglu, Abdullah; Cakir, Atilla (2015)
      Bu çalışmada Bingöl ilinin bitkisel üretim açısından mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri incelenmiştir. Bingöl ili, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. Doğuda Muş, kuzeyde Erzincan ve ...
    • BİNGÖL’DE MEYVE FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ 

      Simsek, Mikdat; Ergun, Muharrem; Ozbay, Nusret (2011)
      Nowadays, one ofthe basic conditionsfor the modern cultivation offruit trees is to grow quality saplings. Yield per unit area can be increased severalfold infruit tree production started with high quality saplings under ...
    • Bıldırcınlarında anaç yaşının yumurtanın bazı iç ve dış kalite özellikleri üzerine etkisi 

      Özdemir, Gökçe; İnci, Hakan; Söğüt, Bünyamin; Daş, Aydın (5. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi, Burdur-2014 / Poster Bildirileri, 2014)
      Giriş: Bu çalışma, Japon bıldırcınlarında anaç yaşı ile yumurtanın dış ve iç kalite özellikleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Materyal ve Metot: Çalışmada hayvan materyali olarak 3 farklı ...
    • Cell wall modification in 1-methylcyclopropene-treated post-climacteric fresh-cut and intact papaya 

      Ergun, Muharrem; Karakurt, Yasar; Huber, Donald J (2011)
      Papaya is a climacteric fruit in which ripening is greatly regulated by ethylene often associated with stress responses such as wounding. The changes in cell wall compositions in papaya fruit at an advanced stage of ...
    • CELL WALL MODIFICATION IN FRESH-CUT PAPAYA FRUIT 

      Ergun, Muharrem; Huber, D J (2005)
      Fresh-cut papaya fruit were stored at 5 °C along with their counterpart for 10 days, and in every 2 days samples from both fresh-cut and intact were taken to determine ethanol insoluble solids, total soluble sugar, ...
    • Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey : a chemotaxonomic approach 

      Koçak, Alpaslan; Kökten, Kağan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Hayta, Şükrü; Bakoğlu, Adil; Kılıç, Ömer (Grasas Y Aceites, 2011)
      The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of forage legume seeds were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ...
    • Chemical composition of the seeds of some medicago species 

      Kökten, Kağan; Bakoğlu, Adil; Koçak, Alpaslan; Bağcı, Eyüp; Akçura, Mevlüt; Kaplan, Mahmut (Chemistry of Natural Compounds, 2011-09-04)
      Legume seeds are rich in many nutrient components, including protein, starch, certain fatty acids, and micronutrients such as vitamins and trace minerals [1–3]. Some species of the family Fabaceae are a source of cheap ...
    • COLOR LOSSES AFTER HARVEST IN VEGETABLES 

      Ergun, Muharrem (2006)
      Color, like other agricultural crops, is one the important criteria affecting the quality of vegetables. Since the color also indicates the physiologic state of the crops, it is a reference for researchers, producers and ...
    • Comparative study on some non-linear growth models for describing leaf growth of maize 

      Karadavut, Ufuk; Palta, Çetin; Kökten, Kağan; Bakoğlu, Adil (INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURE & BIOLOGY, 2010)
      This research was carried out on five maize cultivars (Monton, Ranchero, Progen 1550, 35 P 12 & TTM 81-19) to explain the fitting performance of some nonlinear models (Richards Model, Logistic Model, Weibull Model, MMF ...
    • Comparison of fattening performance, carcass characteristics, and egg quality characteristics of Japanese quails with different feather colors 

      Söğüt, Bünyamin; Şengül, Turgay; Şengül, Ahmet Yusuf; Taysı, Mehmet Reşit; İnci, Hakan (Revista Brasileira de Zootecnia © 2015 Sociedade Brasileira de Zootecnia ISSN 1806-9290 www.sbz.org.br, 2015-11-26)
      The objective of this study was to compare fattening performance, carcass traits, and egg quality of Japanese quails with different feather colors (white, dark brown, golden, and wild-type). In the study, 360 one-day-old ...
    • Comparison of relative growth rates in silage corn cultivars 

      Karadavut, Ufuk; Kökten, Kağan; Kavurmacı, Zühal (Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 2010)
      This study was carried out, in Konya Bahri Dagdas International Agricultural Research Institute’s practice and research land. In the study, silage corn varieties growth analyses were made which depending on time. Relative ...