Browsing Ziraat Fakültesi by Issue Date
Now showing items 41-60 of 202
-
RESPONSES OF SHREDDED CARROTS TO CALCIUM TREATMENTS
(2006)Shredded carrots were dipped into 5% calcium lactate concentration, 5% calcium chloride concentration or water as control for 5 min then stored at 4 ºC for 8 to 9 days. During the storage, sensory changes in texture, ... -
USE OF ETHYLENE ACTION INHIBITORS IN VEGETABLES HANDLING AND STORAGE
(2006)Ethylene known ripening hormone is one of the factors affecting shelf life and quality of vegetables after harvest. Ethylene and ethylene effects are crucial steps that must be controlled in not only the handling and ... -
Fresh-cut physiology and factors contributing to the quality of fresh-cut produce
(2006)Fresh-cut processing, defined as washing, sorting, trimming, peeling, skinning or chopping of horticultural commodities in a manner that does not reduce fresh-like quality, has increased in popularity over the past 10 ... -
Yeni bir bitki büyüme düzenleyicisi: 1-Methylcylopropene
(BATEM, 2006)1-Methylcyclopropene (1-MCP) tüm dünyada hem ziraat ve biyoloji ile çal ışan bilim adamların ın hem de ziraat ile geçimini sağlayan kişilerin dikkatini çeken yeni bir derim sonras ı kimyasal uygulamad ır. Bilimsel çal ... -
Postharvest quality of grape tomatoes treated with 1-methylcyclopropene at advanced ripeness stages
(2006)Grape tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill. ‘Santa’) harvested at light-red (>90% color) and full-red stages were treated with 1 µL·L–1 1-methylcyclopropene (1- MCP) for 24 hours at 20 °C and stored at 20 °C. After 1 ... -
Yurdumuzda yem bitkileri tarımının bugünkü durumu, genel sorunları ve alınması gereken önlemler
(Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, 2007)Yurdumuzda doğal çayır ve meraların üretim kapasitelerinin düşmesi yamada diğer önemli yem kaynağı olan yem bitkileri tarımı da gelişmemiş, yetersiz bir düzeyde kalmıştır. Bugün için Tarman'ın, Hititler devrinden bu ... -
Çukurova Bölgesi'nde maki tipi vejetasyonun değişik mera ıslahı yöntemleriyle kontrol altına alınmasının bitki örtüsü üzerine etkisi
(Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007)Çukurova Bölgesindeki çalı tipi vejetasyonun baskın olduğu makiliklerde, çalıların mekanik olarak kesilmesinden sonra, farklı herbisit ve gübre uygulamalarının bitki örtüsü üzerindeki etkilerinin saptanması amacıyla ... -
Physiology of fresh-cut ‘Galia’ (Cucumis melo var. reticulatus) from ripe fruit treated with 1-methylcyclopropene
(2007)Galia’ (Cucumis melo var. reticulatus L. Naud. cv. Galia) fruit were harvested at the three-quarter slip stage and treated with 1 L L−1 1- methylcyclopropene (1-MCP) at 20 ◦C for 24 h. The fruit were processed and stored ... -
Dilimlenmiş hıyarın raf ömrünün modifiye atmosfer ve kalsiyum laktat uygulaması ile uzatılması
(2007)Hıyarlar (Cucumber sativus L. ‘Beith Alpha’) kabukları soyulduktan sonra dilimlere ayrılıp modifiye atmosfer koşullarında 4 ºC’de 7 ile 10 gün süre ile depolanmıştır. Modifiye atmosfer paketlemesi (MAP)’nden olumlu sonuç ... -
Papaya meyvesi
(2007)Payapa (Carica papaya L.) hem olgunlaşmam ış (salata olarak) hem de olgun meyveleri tüketilen şifal ı bir bitkidir. Bitkinin her aksamı, örneğin yaprak, kabuk ve tohum v.b., yetiştiriciliğini yapan yerli halk tarafından ... -
EFFECTS OF HOT WATER TREATMENTS ON SHELF LIFE OF FRESHCUT CARROT STICKS
(2008)Effects of hot water treatments on the shelf life of fresh-cut carrots (Daucus carota ‘Nantes’) were studied in this research. Carrots were cut into sticks with a dimension of 9 x 9 x 9 mm3. These sticks later divided ... -
Sağlıklı bir yaşam tarzı için ceviz
(2008)eviz, sağlık açısından diğer sert kabuklu meyvelerden hatta diğer meyve ve sebzelerden, mükemmel besleyici değer ve faydası ile ayrılan özel bir meyvedir. On yıldan daha fazla süren klinik ve bilimsel çalımalar, ... -
Sofralık Üzümlerin Taze Kesilmiş Ürünler Olarak Değerlendirilebilirliğ
(2008)Bu çalışmanın amacı bazı orta mevsim sofralık üzüm çeşitlerinin taze kesilmiş ürünler olarak değerlendirilebilirliğinin ve taze kesme işleminin bu üzümler üzerine olumsuz etkilerinin araştırılmasıdır. Kahramanmaraş ... -
Suitability of some mid-season table grape cultivars and types for minimally processed produce
(2008)Aims: The objectives of this study were to evaluate whether some midseason table grape cultivars and types can be used as minimally processed produce and to investigate the negative effects of minimal processing on the ... -
Jasmonik ve salisilik asit uygulamalarının rendelenmiş taze havuç kalitesi üzerine etkileri
(2008)Farklı jasmonik (0, 0.1, 0.5 ve 1 µM) ve salisilik (0, 1, 5 ve 10 mM) asit çözeltilerinin rendelenmiş havuç kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Rendelenmiş havuçlar jasmonik ve salisik asit ile muamele edildikten ... -
Hıyar fide kalitesi ve bitki gelişimi üzerine prohexadione-calcium uygulamalarının etkileri
(2008)Bu çalışmada hıyar (Cucumis sativus L.) fidelerinde boylanmanın kontrolü amacıyla topraktan (2.5, 5 ve 10 mg/l) ve yapraktan (25, 50 ve 100 mg/l) uygulanan prohexadione-calcium (Pro-Ca)’un fide kalitesi ve şaşırtma sonrası ... -
Sensory and descriptor attributes of some walnut cultivars and types
(2008)The study presents an extensive assessment of sensory and descriptor attributes of 27 walnut (Juglans Regia L.) cultivars and types. Descriptive analyses were used for a total of 15 cultivars and 12 types, harvested from ... -
Fodder yield and nutritive vaitıe of Turkish highlands shrubs
(XXI International Grassland Congress and VIII International Rangeland Congress, 2008)Introduction Information on productivity and nutritive value of Mediterranean highland shrubs. especially those preferred by goats on üıe Tudrish Anti-Taunıs Mountain (Amanos Mountains) region is linrited (Papachristou, ... -
Domuz ayrığı (Dactylis sp. L.)
(T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 2009)Domuz ayrığı cinsi (Dactylis sp.), buğdaygiller familyası (Poaceae)'nın yumak oymağı (Festuceae) içersindeki en küçük cinslerden biridir ve 15 türü içerir (Anonymous, 2006). Cinsin başlıca türleri; adi domuz ayrığı ... -
Çukurova Bölgesi koşullarında yetiştirilen fiğ (vicia sativa L.) + buğday (triticum aestivum L.) karışımında otlatma amenajmanı ilkelerinin saptanması üzerinde bir araştırma
(Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, 2009)Bu araştırma, Çukurova Bölgesi koşullarında otlatma amacıyla yetiştirilecek fiğ + buğday karışımında uygulanacak otlatma amenajmanı ilkelerinin saptanması amacıyla Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla- Bitkileri ...