Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖZDEMİR, FETHİ AHMET
dc.contributor.authoryıldırım, mehmet uğur
dc.contributor.authorKILIÇ, ÖMER
dc.date.accessioned2017-02-27T05:27:54Z
dc.date.available2017-02-27T05:27:54Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/1105
dc.description.abstractAkdeniz’e kıyısı olan ülkelerin kumul kıyılarında doğal olarak yetişen kum zambakları (Pancratium maritimum L.), Amaryllidaceae familyası üyelerindendir. Bu çalışmada Pancratium maritimum L. soğanları % 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 oranında sodyum hipoklorid (NaOCl) çözeltisi içerisinde 15, 20, 25, 30, 35 dakika bekletildikten sonra soğanlarda meydana gelen deformasyon oranı % cinsinden hesaplanmış, bekleme süresinin ardından soğanlar 3 defa 5’er dakika süre ile steril distile saf sudan geçirilerek hormon içermeyen MS besin ortamına aktarılmış, 10 gün sonra MS besin ortamında meydana gelen kontaminasyon oranları % cinsinden belirlenmiştir. % 2 ve 3 oranında sodyum hipoklorid çözeltisi içerisinde bekletilen soğanlarda deformasyon gözlenmezken, %100 oranında kontaminasyon tespit edilmiştir. En etkili yüzey sterilizasyonu %5-6 oranında sodyum hipoklorid çözeltisi içerisinde 30 ve 35 dakika bekletilerek sağlanmıştır. Sodyum hipoklorid konsantrasyonu ve uygulama süresi arttıkça soğanların yüzey sterilizasyonu artmış ancak soğanların pul yapraklarındaki deformasyon oranı da bu artışa bağlı olarak artmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.subjectPancratium maritimum L., sodyumhipoklorit, sterilizasyontr_TR
dc.titleFarklı Konsantrasyonlarda ve Sürelerde Sodyum Hipoklorid (NaOCl) Uygulamasının Pancratium maritimum L. Soğanlarının Yüzey Sterilizasyonu Üzerine Etkileri.tr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster