Ara
Toplam kayıt 15, listelenen: 1-10
Bingöl ekolojik koşullarında bazı adi fiğ (Vicia sativa L.) hat ve çeşitlerinde tohum verimi ve bazı tarımsal özelliklerin belirlenmesi
(Bingöl Ünversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)
Bingöl kuru şartlarında 2009 yılında yürütülen bu çalışmada 4 adi Fiğ (Vicia sativa L.) hat (1-3, C-5, Pt-
41, Pt-45) ve 6 çeşidin (Uludağ, Çubuk, Nilüfer, Emir, Kubilay-82, Adana-22) tohum verimi ve bazı özellikleri
i ...
Chemical composition of the seeds of some medicago species
(2011-09-01)
The total protein amounts of the feed crops studied were found to be between 30.50–47.17% in Medicago orbicularis var. marginata and M. truncatula. These were 34.87, 34.93, 36.20, and 38.30% in M. intertexta, M. scutellata, ...
Konya ili yem bitkileri üreticilerinin sosyo-ekonomik yapıları ile başarılı üretimi etkileyen faktörlerin belirlenmesi
(Bingöl Ünversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)
Bu çalışma, Konya ilinin Karapınar, Ereğli, Çumra, Ilgın ve Altınekin ilçelerinde gerçekleştirilmiştir.
Çalışmada amaç, yem bitkisi üretimi yapan üreticilerin sosyo-ekonomik yapısını ve yem bitkisi üretimindeki
başarı ...
Bazı tritikale çeşit ve hatlarının ot verimleri ve ot kaliteleri üzerinde araştırma
(Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, 2011)
Araştırma Bingöl koşullarında 2009-2010 yetiştirme sezonunda bir yıl süre ile
üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Denemede 10
tritikale genotipi kullanılmıştır. Tritikale örnekleri süt ...
Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey. A chemotaxonomic approach
(grasas y aceites, 2011-04-01)
The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were
investigated for their protein, tannin contents and fatty acid
compositions. The protein contents of forage legume seeds
were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ...
Çukurova Bölgesinin sulu koşullarında bazı çokyıllık baklagi ve buğdaygil yembitkilerinin ot verimleri ve ot kaliteleri üzerinde araştırmalar
(Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, 2011)
Bu çalışma, 2007-2009 yılları arasında bazı çok yıllık baklagil ve buğdaygil
yembitkisi tür ve çeşitlerinin Çukurova bölgesi sulu koşullarında yem verimleri ve
kalitelerinin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma ...
Tanin, protein contents and fatty acid composition of the seeds of some Trifolium L. species from turkey
(Asian J. of Animal and Veterinary Adv., 2011-01-01)
ABSTRACT
The seed oils of seven Trifolium species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The fatty acid compositions of these seven different species were determinedby ...
Elazığ koşullarında mürdümük (lathyrus sativus L.)'te farklı sıra arasının tohum verimi ve verim öğeleri üzerine etkisi
(Bingöl Ünversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)
Elazığ şartlarında 2004 yılında yürütülen bu çalışmada Mürdümükte 3 farklı sıra arasının (20, 30, 40 cm) tohum
verimi ve bazı özelliklerine etkileri incelenmiştir. Bu çalışma, tesadüf blokları deneme desenine göre ...
Chemical composition of the seeds of some medicago species
(Chemistry of Natural Compounds, 2011-09-04)
Legume seeds are rich in many nutrient components, including protein, starch, certain fatty acids, and micronutrients
such as vitamins and trace minerals [1–3]. Some species of the family Fabaceae are a source of cheap ...
Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey. A chemotaxonomic approach
(2011-12)
The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were
investigated for their protein, tannin contents and fatty acid
compositions. The protein contents of forage legume seeds
were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ...