Ara
Toplam kayıt 77, listelenen: 1-10
Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programında yetiştirilen farklı yaşlardaki Ana Arıların (Apis Mellifera L.) koloni performansları
(Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, 2005)
Arıcılıkta amaç, arı kolonilerini yöredeki ana nektar akımı döneminde, doğada mevcut çeşitli kaynaklardan azami ölçüde nektar ve polen toplayarak bunları ekonomik bir biçimde çeşitli arı ürünlerine dönüştürülmesini ...
Levels of fat-soluble vitamins in some foods
(Asian Journal of Chemistry Vol. 22, No. 2 (2010), 1251-1256, 2010-02-01)
The levels of vitamins in nine food of winter season which are grown
in Turkey were determined. High performance liquid chromatography
(HPLC) was used in this work. Eight vitamins were detected in the
foods. The contents ...
Palandöken meralarının bazı kesimlerinden alınan ot örneklerinde bazı kimyasal özelliklerin otlatma mevsimindeki değişimi
(International Animal Nutrition Congress 2000, 2000-09-04)
Erzurum ili Merkez İIçeye bağlı Tuzcu Köyü meralarında 1992-1993 yıllarnda Yürütülen bu çalışmada; ,meranın taban, güney,.kuzey, doğu, batı ve tepe kesimlerinden otlatma sezonu boyunca 15'er gün aralıklarla alınan ot ...
Elazığ şartlarında Soya Fasulyesinin (Glycine Max L.) tarımsal özellikleri ve tohum verimi
(F. Ü. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2005)
Bu çalışma Fırat Üniversitesi çiftliğinde yetiştirilen soya fasulyesi (Glycine ınax L.) bitkisinde
2003 yılında yürütülmüştür. Bitki örnekleri tohum hasat döneminde alınmıştır. Bu çalışmada bitki boyu ilk bakla yüksekliği, ...
Elazığ şartlarında Nohut (CİCER ARİETİNUM L.)’ta tohum verimi ve tarımsal özellikler
(Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları, 2005)
Bu çalışma Fırat üniversitesi çiftliğinde yetiştirilen nohut (Cicer arietinum L.) bitkisinde 2003 yılında yürü-tülmüştür. Bu çalışmada bitki boyu, ana ve yan dal sayıları, ilk bakla yüksekliği, bitkide bakla, baklada to-hum, ...
Otlak ayrığı (Agropyron cristatum Gaertn.)'nın bazı morfolojik agronomik ve kimyasal özelliklerinin zamana , bitki boyuna ve topraküstü biomasına bağlı olarak değişimi
(Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 1997-04-01)
Bu çalışma Doğu Anadolu Bölgesi kıraç şartlarına çok iyi adapte olan otlak ayrığı ile 1994 yılında yürütülmüştür. Araştırmada büyüme başlangıcından çiçeklenme dönemine kadar birer hafta, çiçeklenme döneminden kış başlangıcına ...
Bazı adi fiğ (vicia sativa L.) hat ve çeşitlerinin Bingöl kuru şartlarına adaptasyonu üzerine bir çalışma
(3. Bingöl Sempozyumu, 2010)
Bingöl kuru şartlarında 2004 yılında yürütülen bu çalışmada 4 adi fiğ (Vicia
sativa L.) hat (1-3, C-5, Pt-41, Pt-45) ve 5 çeşidin ( Uludağ, Çubuk, Nilifer, Emir,
Karaelçi) tohum verimi ve bazı özellikleri incelenmiştir. ...
Chemical analyses of the seeds of some forage legumes from Turkey. A chemotaxonomic approach
(grasas y aceites, 2011-04-01)
The seeds of six forage legumes (Leguminosae) were
investigated for their protein, tannin contents and fatty acid
compositions. The protein contents of forage legume seeds
were found to be between 23.1 and 37.2%. On the ...
Elazığ ekolojik koşullarında bazı Nohut (cicer arietinum l.) çeşitlerinin verim ve verim öğeleri üzerine bir araştırma
(HR.Ü.Z.F.Dergisi, 2009)
Elazığ kuru şartlarında 2004 yılında yürütülen bu çalışmada 8 nohut çeşidinin tane verimi ve bazı
özellikleri incelenmiştir. Bu çalışma, tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak
yürütülmüştür. İncelenen ...
Determination of salinity tolerance of some lentil (Lens culinaris M.) varieties
(Journal of Food, Agriculture & Environment, 2009-12-29)
The salt (NaCl) tolerance of 5 lentil genotypes was investigated. Plants were grown at 5 different NaCl concentrations. Germination percentage, shoot
and root length, shoot and root dry weight and salt tolerance percentage ...