Konu "Ekmeklik buğday" için listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Investigation of yield, yield components and primary quality characteristics of some bread wheat (Triticum aestivum L.) genotypes
(Bingol University, Institute of Science, 2017)The aim of this study was to determine new wheat advanced lines with higher yield and better quality properties and to increase overall wheat production in Diyarbakir and surrounding regions with similar ecology. The ... -
Karadeniz Bölgesine ait yerel ekmeklik buğday hatlarının tanedeki besin elementleri içerikleri yönünden tescilli ekmeklik buğday çeşitleri ile karşılaştırılması
(TÜRKİYE 10. TARl.A BİTKİLERİ KONGRESİ, 2013)Araştırma, 9 farklı element konsantrasyonu (Fe, Zn, B, K, Mn, Cu, Mg, Ca ve Mo) yönünden tescilli çeşitler ile Karadeniz bölgesi orijinli yerel ekmeklik buğday hatlarını karşılaştırmak amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, ...