Show simple item record

dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorAydın, Ali
dc.contributor.authorBaşbağ, Mehmet
dc.date.accessioned2016-01-27T13:14:07Z
dc.date.available2016-01-27T13:14:07Z
dc.date.issued2015-03-14
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/739
dc.description.abstractBu araştırma, Bingöl Üniversitesi yerleşkesinden toplanan bazı buğdaygil yem bitkilerine ait türlerin kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada 12 adet buğdaygil yem bitkisi incelenmiştir. Türlerin incelenen kalite değerleri sırasıyla; HP %4.61-16.99, ADF %31.85-44.46, NDF %49.89-78.84, SKM %54.27-64.09, KMT %1.52-2.41, NYD 64.03-118.21, P %0.35-0.53, K %1.36-3.31, Ca %0.09-1.23 ve Mg %0.03-0.38 aralıklarında değişim göstermiştir. Belirlenen sonuçlar doğrultusunda buğdaygiller familyasından Eremopoa persica, Festuca arundinacea ve Hordeum bulbosum türleri kalite kriterleri açısından en yüksek değerleri verdiği tespit edilmiştir. Mineral madde bakımından değerlendirildiğinde; en yüksek değerler P ve K bakımından Festuca arundinaceae, Ca bakımından Hordeum murinum, Mg bakımından ise Eremopoa persica’dan elde edilmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisitr_TR
dc.subjectYem Bitkileri, kalite, ham protein, ADF, NDF, mineral maddelertr_TR
dc.titleBingöl Üniversitesi Yerleşkesinde Yer Alan Bazı Buğdaygil Yem Bitkilerine Ait Kalitetr_TR
dc.typeArticletr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record