Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKarakaya, Ersin
dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorŞengül, Ahmet Yusuf
dc.date.accessioned2015-10-20T05:43:44Z
dc.date.available2015-10-20T05:43:44Z
dc.date.issued2015-10-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/676
dc.description.abstractSon yıllarda organik tarım sadece gelişmiş ülkelerde değil, gelişmekte olan ülkelerde de hızla yayılmaktadır. Özellikle sağlıklı beslenme ve güvenilir gıda temini gibi konularda kaygı duyan tüketiciler organik ürünlere karşı olumlu bir tutum sergilemektedir. Bu çalışma, Diyarbakır il merkezindeki tüketicilerin organik ürünlere yönelik tutumlarını ve organik ürünleri tercih etmelerinde etkili olan faktörleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırma materyali olarak, Diyarbakır ili kent merkezinde seçilmiş haneler ile yapılan anket çalışmasından derlenen yatay kesit verileri kullanılmıştır. Ayrıca benzer konulardaki ulusal ve uluslararası çalışmalar, kitaplar, dergiler vb. diğer yayınlardan da yararlanılmıştır. Araştırmanın örnek seçiminde Ana Kitle Oranlarına Dayalı Kümelendirilmemiş Tek Aşamalı Basit Tesadüfi Olasılık Örnekleme dikkate alınmıştır. Çalışma sonuçlarına göre bireylerin %54.5?i organik ürün tüketirken, %45.5?inin organik ürün tüketmediği belirlenmiştir. Organik ürün tükettiğini ifade eden bireylerin %43.4?ü yaş sebze-meyve ürün grubunu tüketirken, bunu sırasıyla süt ve süt ürünleri (%23.1), organik et (%18.1), yumurta (%8.6) ve balın (%6.5) izlediği saptanmıştır. Bu araştırmanın, tüketicilerin organik ürünlerle ilgili tutumlarının ortaya konması ve organik ürün tüketme tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Bu bağlamda araştırmanın, gerek politika yapımcılarına gerekse organik tarım firmalarına katkıda bulunması hedeflenmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherDoğu Karadeniz II. Organik Tarım Kongresi 6-9 Ekim 2015, Pazar/RİZE 55tr_TR
dc.subjectDiyarbakırtr_TR
dc.subjectorganik tarımtr_TR
dc.subjecttüketim tercihleritr_TR
dc.subjecttüketicitr_TR
dc.titleOrganik ürünlerin tüketimini etkileyen faktörler ve tutumlar : Diyarbakır ili örneğitr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster