Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBural, Recep
dc.contributor.authorİnci, Hakan
dc.contributor.authorŞengül, Turgay
dc.date.accessioned2015-10-20T05:35:10Z
dc.date.available2015-10-20T05:35:10Z
dc.date.issued2015-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/673
dc.description.abstractBu araştırma, Bingöl ili köy tavukçuluğunun yapısını incelemek, sorunlarını ve çözüm yollarını ortaya koymak için yürütülmüştür. Çalışmanın materyalini, Bingöl iline bağlı köylerde üreticilerle yüz yüze yapılan anketler aracılığı elde edilen veriler oluşturmuştur. Anket yapılacak olan köyler, örnek populasyonunu temsil edecek şekilde, basit tesadüfî örnekleme yöntemiyle seçilmişlerdir. Üreticilere uygulanan anketlerde, üreticilerin sosyo-ekonomik durumları, köy tavuğu yetiştirme amaçları, bakım-besleme düzeyi, barınak bilgileri ve üretici sorunlarının saptanması amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, üreticilerin % 75.7’si erkek, %24.3’ü bayan olup, yaş ortalaması 45.2 olarak belirlenmiştir. Hastalıklar daha çok Eylül-Kasım aylarında görülmekte (%40.4) ve hastalık görülme oranı %53.2 olarak tespit edilmiştir. Kümes hayvanlarının beslenmesinde konsantre yemin hemen hemen hiç kullanılmadığı tespit edilmiştir. Beslemede daha çok, artıklar (%91), otlatma (%59) ve dane yem (%28.2) kullanılmaktadır. Sonuç olarak, Bingöl ili köy tavukçuluğunun dünyada ve ülkemizde yapılmakta olan geleneksel köy tavukçuluğu ile benzerlik gösterdiği söylenilebilir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.subjectBingöltr_TR
dc.subjectköy tavukçuluğutr_TR
dc.subjectüreticitr_TR
dc.subjectyumurtatr_TR
dc.subjecttavuk etitr_TR
dc.titleBingöl ili köy tavukçuluğunun yapısıtr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail
Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster