• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Kimya
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Kimya
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Chemical Analysis Of Treated Water Used For Batching And Filling Of Carbonated Drinks

Thumbnail
Göster/Aç
Qumri Rahman BAYZ-Y.L. Tezi.pdf (3.569Mb)
Tarih
2018
Yazar
BAYZ, Qumri Rahman
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
ABSTRACT: This thesis work depicts on synthetic examination of water treatment for batching and filling utilized of carbonated drinks. The point of the exploration is focus especially around advancement in water treatment processes and to see if there is a development in the way carbonated (delicate) drinks provided that this is true, to what degree. With the point of assessing completed item quality, in light of the fact that unsuitable water is essential in advancing nations. With a specific end goal to take care of the issue, water supplies were taken from the organization for delivering soda pops. The examples and strategies were dissected as a mix of physical-synthetic quality to recognize the tainting issues and recommend reasonable arrangements. All together the examination to be viable, a research was performed which recognized huge determinants for soda pop utilization. Additionally considering different concoction segments like pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn, SO4 have been investigated. The different strategies, procedures and apparatuses to accomplish economic improvement were explored and the philosophies to accomplish materials effectiveness were used keeping in mind the end goal to give suggestions to fathom the pro fluent issue at the soda.
 
ÖZET: Bu tez çalışması, karbonatlı içeceklerin harmanlanması ve doldurulması için su arıtımının sentetik olarak incelenmesi üzerinde durmaktadır. Araştırmanın amacı, özellikle su arıtma proseslerindeki ilerlemeye odaklanmak ve bu gerçekleştiği takdirde karbonatlı (yumuşak) içeceklerde bir gelişme olup olmadığını görmektir. Nihai ürün kalitesini değerlendirilmesi noktasında, uygun olmayan içme suyu gelişmekte olan ülkelerdeki başlıca sorunlardan biridir. Soruna dikkat çekmek için belirli bir nihai hedefle, su örnekleri gazlı içeceklerin dağıtımı için kuruluştan alındı. Örnekler ve stratejiler, bozulma sorunlarının farkına varmak ve makul çözüm önerileri getirmek için fiziksel-sentetik kaliteleri açısından analiz edildi. Tüm bunların birlikte uygulanabilir olması için gazlı içecek kullanımında çok büyük faktörler ortaya koyan bir araştırma yapıldı. Ayrıca pH, Cl, TDS, TURB, TH, T, Alk, Mn, SO4 gibi çeşitli bileşenler de dikkate alınarak incelenmiştir. Ekonomik iyileşmeyi gerçekleştirecek farklı stratejiler, yöntemler ve araçlar incelenmiş ve materyal etkinliğini gerçekleştirmeye yönelik tavsiyeler, sodada süregelen sorunları anlamaya yönelik önerilerle gelinen son noktayı akılda tutarak kullanılmıştır.
 
Bağlantı
http://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5674
Koleksiyonlar
  • Kimya [56]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV