• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Arı ve Arı Ürünleri
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Arı ve Arı Ürünleri
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

SOLHAN İLÇESİNİN FARKLI LOKSAYONLARINDA ÜRETİLEN BALLARIN BAZI FENOLİK BİLEŞİK VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ

Thumbnail
Göster/Aç
İrfan BOZKURT Y.L. Tezi.pdf (3.449Mb)
Tarih
2023
Yazar
BOZKURT, İrfan
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
ÖZET Bu çalışmada Bingöl İlinin Solhan ilçesinde farklı lokasyonlarda üretilen balların fenolik bileşik ve aroma bileşenleri incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda Şerafettin dağı, Arslanbeyli, Gençtavus ve Gelintepe bölgelerinde üretilen ballardan toplamda 16 süzme bal örneği analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre bütün bölgelerde ballarda en fazla bulunan aroma bileşeni “D-Alanıne” olarak belirlenmiştir. Bal örneklerinde 91 fenolik bileşik taraması yapılmış ve bu bileşiklerden sadece 4 tanesinde bölgeler arasındaki fark anlamlı bulunmuştur. Bölgeler arasında farklı bulunan fenolik bileşiklerden olan “Benzoic acid” en fazla Şerafettin Dağı bölgesinde, “Vanillic acid” ve “3,4-dihydroxybenzaldehyde” en fazla Arslanbeyli bölgesinde bulunmuştur. “Coumaric acid” ise en fazla Arslanbeyli ve Gelintepe bölgesinde tespit edilmiştir.
 
ABSTRACT In this study, phenolic compounds and aroma components of honey produced in different locations in Solhan district of Bingöl province were investigated. For this purpose, a total of 16 strained honey samples were analyzed from the honeys produced in Şerafettin mountain, Aslanbeyli, Gençtavus and Gelintepe regions. According to the results obtained, the most common aroma component in honey in all regions was determined as "D-Area". In honey samples, 91 phenolic compounds were screened, and only 4 of these compounds showed a significant difference between regions. "Benzoic acid", which is one of the phenolic compounds found differently between regions, was found mostly in the Şerafettin Mountain region, "Vanillic acid" and "3.4-dihydroxybenzaldehyde" were found the most in Aslanbeyli region. “Coumaric acid” was detected mostly in Aslanbeyli and Gelintepe regions.
 
Bağlantı
http://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5525
Koleksiyonlar
  • Arı ve Arı Ürünleri [15]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV