• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Zootekni
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 2.Enstitüler / Institutes
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Zootekni
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

EFFECT OF DIETARY JERUSALEM ARTICHOKE AND CHICORY SUPPLEMENTATION ON PERFORMANCE, SERUM CHOLESTEROL LEVEL AND GUT MICROFLORA OF JAPANESE QUAIL (COUTRNIX JAPONICA)

Thumbnail
Göster/Aç
Omed Ahmed ISMAEL Yüksek Lisans Tezi.pdf (8.070Mb)
Tarih
2017-06
Yazar
ISMAEL, Omed Ahmed
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
ÖZET Bu çalışma, bir prebiyotik kaynağı olarak rasyona %1 ve %0,5 seviyesinde yer elması ve hindibaba bitkisinin bıldırcınların büyüme performansı, karkas özellikleri,kolestrol içeriği ve barsak florası üzerine etkisini belirlemek içinyapılmıştır. Toplam 225 adet günlük bıldırcın civcivleri şansa bağlı olarak 3 tekerrülü 5 muamele grubuna şansa bağlı olarak dağıtılmıştır. Deneme, control (T1, katkı maddesi içermeyen), % 0,5 Yerelması elması içeren (T2), %1 Yerelması içeren(T3), %0,5 Hindibaba içeren (T4) ve%1 Hindibaba içeren (T5)gruplarından oluşmuştur. Hayvanların yemleme ve sulamaları 6 haftalık deneme süresince adlibitum olarak yapılmıştır. Bıldırcın rasyonuna prebiyotik kaynağı olarak Yerelması ve Hindibaba eklenmesi bıldırcınları 6 hafta sonu canlı ağırlık, canlı ağırlık kazancı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı ve karkas kalitesi üzerine istatistiki olarak herhangi bir etkisinin olmadığını gözlenmiştir (P>0,05). Ayrıca, bakteri sayıları ve kolesterol içeriği her iki prebiyotikten de etkilenmemiştir. Bununla birlikte, göğüs eti rengi, besleyici prebiyotiklerin kullanımından etkilenmiştir. T3 ve T4 gruplarında kaydedilen et rengien iyi sonucu vermiştir. Dişi bıldırcınların etlerindeki parlaklık (L *) değeri, %1Yerelması ve %0,5 Hindibaba gruplarında, %0,5 Yerelması, %1 Hindibaba ve control grubuna göre daha yüksek bulunmuştur (P<0,05). Genel olarak, her iki prebiyotik tipinin farklı düzeylerde bıldırcın rasyonuna katılmasının üretim performansını olumlu etkilemediği, buna karşılık et rengini iyileştirebileceği sonucuna varılmıştır.
 
ABSTRACT In this study Jerusalem artichoke tubers and Chicory powder as a source of prebiotics at 0.5% and 1% levels were supplemented to determine the growth performance, carcass characteristics and cholesterol content in quail chicks. An experiment of 42 days was conducted with a flock of 225 one-day old chicks, were used in a completely randomized design (CRD with 5 treatments and 3 replicates). Treatments were control no additive (T1), T2 containing 0.5% Jerusalem artichoke, T3 containing 1% Jerusalem artichoke, T4 containing 0.5% Chicory and T5 containing 1% of Chicory. All chicks had free access to feed and water ad libitum during the 6-wk experiment. The results showed the both type of dietary prebiotic supplementations had no effect on the live body weight, weight gain, feed intake, feed conversion ratio and carcass quality at the end of the experiment. Also, the bacterial counts and cholesterol content had no affected by both type of prebiotics. While, the breast meat colour affected by using the dietary prebiotics. The best result of meat colour recorded for the T3 and T4. The colour lightness (L* value) of the female was increased in 1% of Jerusalem artichoke and 0.5% of Chicory supplementations compared with 0.5% Jerusalem artichoke, 1% of Chicory and control group. Overall, it was concluded that different level (0.5 and 1%) of both type of prebiotics cannot positively affect production performance, while, can improve the colour of meat.
 
Bağlantı
http://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5496
Koleksiyonlar
  • Zootekni [28]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV